Carrefour zet meer dan ooit in op de retailrevolutie en werft 70 IT-profielen aan

De retailrevolutie heeft een sterke impact op een sector die momenteel een grote transformatie ondergaat. De retailers moeten zich snel kunnen aanpassen om de technologie te volgen en de winkelervaringen af te stemmen op de wensen van de consumenten. De coronapandemie heeft dit digitale transformatieproces alleen maar versneld. Carrefour zet zich daarom in om IT-profielen aan te werven. 

#JoinTheRetailRevolution bij Carrefour

Om de retailrevolutie bij Carrefour tegemoet te komen is de retailer op zoek naar nieuwe, dynamische en ambitieuze IT-talenten die niet bang zijn om oude methodes kritisch in vraag te stellen en die graag deel willen uitmaken van deze revolutionaire ambitie. Vanaf nu tot en met juli, zullen meer dan 70 profielen aangeworven worden. De functies zijn zeer gevarieerd: Team Managers, Project en Program Managers, Test Engineers, Business en Technical Analysts, Systems en Security Engineers, Helpdesk Agents, etc…

Voor meer informatie over de IT vacatures bij Carrefour kan je terecht op volgende website : https://belgiumjobs.carrefour.eu/?locale=nl_NL

 

“We betreden het tijdperk van de retailrevolutie waarin Carrefour België een leidende rol wil spelen, ook vanuit technologisch oogpunt. Met dit doel voor ogen zijn we op zoek naar toptalent met verschillende achtergronden om onze teams te versterken en ons te helpen de uitdagingen voor onze klanten aan te gaan. IT moet absoluut een competentiecentrum worden ten dienste van onze klanten en onze medewerkers. Daarvoor hebben we jou nodig ! Als jij deel wil uitmaken van een dynamisch bedrijf in volle evolutie en IT nog dichter bij de behoeften van onze klanten wil brengen, aarzel dan zeker niet om de verschillende functies op onze website te bekijken”, besluit Olivier Luxon, CIO Carrefour België. 

 

Technologische transformatie op alle niveaus van de waardeketen

De informatie- en communicatietechnologieën (ICT) zijn meer dan ooit van essentieel belang voor de activiteiten van Carrefour in de retailsector. Dat vertaalt zich in een ware technologische revolutie op alle niveaus van de waardeketen, van producent tot consument, van veld tot op het bord. Dankzij blockchain-oplossingen kunnen we de weg van bepaalde producten reconstrueren van de producent tot in de winkel. Deze revolutie heeft ook een impact op de logistiek door bijvoorbeeld een IT-oplossing voor prognoses en herbevoorrading te gebruiken die de distributiecentra en de winkels de mogelijkheid geeft om automatische bestellingen te plaatsen. Deze oplossing draagt bij aan de Zero Waste-ambitie van Carrefour. Voor de consument vertaalt dit zich in merkbare innovaties zoals de SmartScan, de Self Check-out, digitale etiketten of steeds correcte prijzen en promoties. 

 

Een modern IT-landschap en infrastructuur 

Om de transformatie te volgen, heeft Carrefour uiteraard een moderne technologische infrastructuur nodig, wat leidt tot een migratie van de cloud. In een wereld die steeds meer verbonden, geautomatiseerd en complex is, moet de beveiliging van de infrastructuur ook een revolutie ondergaan om eventuele virussen, aanvallen en / of kwetsbaarheden het hoofd te bieden. IT moet deze trend ook volgen en betere prestaties mogelijk maken in tijdspannes die steeds korter worden. De technologische revolutie betreft ook de winkels en maakt integraal deel uit van hun dagelijks leven: bijvoorbeeld door de migratie van Data Rooms naar de cloud of het gebruik van computerhardware en -software. 

De huidige context van het telewerken ondersteunt de keuzes die een aantal jaren geleden gemaakt zijn en de steeds groeiende behoefte om performante tools die overal toegankelijk zijn aan te bieden aan de medewerkers.

 

Data ten dienste van de consument en de werknemers van Carrefour

De revolutie komt ook tot uiting in het ontwikkelen van platforms die toelaten gegevens te verzamelen, gebruiken en combineren (marktgegevens, financiële en commerciële gegevens, etc.). Hierdoor kunnen we rapporten genereren die de besluitvorming van Carrefour-medewerkers ondersteunen en de omnichannel-ervaring van consumenten personaliseren. Deze gegevens zijn essentieel voor de goede werking van talrijke diensten van Carrefour zoals de Bonuskaart, de e-commerce en de reclamecampagnes rekening houdend met de geldende reglementering, in het bijzonder de AVG. 

 

Een sterke governance is meer dan noodzakelijk 

IT-governance maakt deel uit van een transformatieperspectief van een transactiegericht model naar een dienstgericht model. Of het nu gaat om het afstemmen van het portfolio van IT-projecten op de Carrefour-strategie, het definiëren van nieuwe werkkaders en methodologieën, een goed beheer van IT-leveranciers en -partners, of andere transversale aspecten die toelaten de controle te behouden, de IT-governance loopt voorop in de revolutie. Met deze governance kan de IT-afdeling op een pragmatische en efficiënte manier integraal deel uitmaken van de waardeketen en de verschillende communicatie- en rapporteringskanalen beheren tussen de IT-afdeling en de andere afdelingen, leveranciers en partners van Carrefour België. 

Loïc Wydouw, Director IT Governance & Transversal Services, is het daarmee eens : “De notie van goed bestuur is nauw verbonden met het afstemmen tussen behoeften en realisaties. Wij willen meer als facilitator optreden om zowel technische vereisten als de behoeften van de klant te combineren.”

 

Carrefour en rekrutering

Carrefour stelt momenteel meer dan 11.000 te mensen en rekruteerde in 2020, ook tijdens de Covid-periode, 280 leidinggevenden (hoofdkantoor en winkels) en 980 verkopers. Bovendien kon Carrefour in deze moeilijke periode rekenen op de hulp van ongeveer 3.500 studenten. Bij Human Resources ligt de nadruk op digitalisering. Dat geldt niet alleen voor de preselecties, maar ook voor de sollicitatiegesprekken, evaluaties en contractondertekeningen. 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.