Carrefour zet zich ook in voor de koopkracht van haar werknemers

Zaventem, 11 oktober 2022 - Via verschillende acties ondersteunt Carrefour de koopkracht van haar klanten die in het gedrang komt door de opeenvolgende economische crisissen. Maar dat is niet alles. De retailer denkt ook aan haar werknemers en biedt hen verschillende voordelen aan om hun koopkracht te beschermen. Mobiliteit, vouchers, kortingen, gratis treinreizen en nog veel meer: een hele reeks concrete acties voor de werknemers van Carrefour.

"In een context waarin de inflatie ongekend hoog is en de energieprijzen uit de pan rijzen, wordt de koopkracht van onze werknemers op de proef gesteld. Om ons personeel te ondersteunen, en als een van de grootste werkgevers in België, heeft Carrefour een reeks initiatieven en voordelen ingevoerd die de koopkracht van onze werknemers helpen versterken", verklaart Pierre Leman, Human Resources Director van Carrefour België.

Act For Bike: leasing van fietsen voor werknemers

Ter gelegenheid van de week van de mobiliteit, van 16 tot 22 september 2022, lanceerde Carrefour in samenwerking met Ubike het fietsleaseprogramma Act For Bike. Een kleine bonus: Carrefour biedt medewerkers een hesje met reflecterende strips, een slot en een helm. Meer informatie op https://actforbike.be/fr 

"Sommige collega's hebben me verteld dat ze geïnteresseerd zijn in fietsleasing. Ze hebben al een fiets, maar de reparatiekosten zijn te hoog, dus zou het leasen van een fiets voordeliger zijn,” verklaart Marjon Kenis, Rewards & Mobility Officer van Carrefour België.

Gratis met de trein naar het werk

In samenwerking met de NMBS kunnen werknemers gratis met de trein van en naar het werk pendelen. Deze actie is vanaf 3 oktober 2022 voor één maand geldig en biedt werknemers de mogelijkheid om de trein als transportmiddel uit te testen. 

Benzine aan een voordelige prijs 

Een ander belangrijk voordeel in het kader van de stijgende benzineprijzen is dat Carrefour korting geeft op benzine aan de Shell-pompen. Werknemers die niet over een bedrijfswagen beschikken, kunnen van dit voordeel profiteren: een korting van 0,125 euro per liter voor een maximale tankbeurt van 50 euro. De actie loopt van oktober 2022 tot januari 2023.

Bonussen, kortingen en voordelen via het Ekivita platform

Meer dan 3.500 werknemers van Carrefour maken al gebruik van de voordelen van Ekivita. Bioscoop, sport, vrije tijd... vele aanbiedingen en voordelen zijn beschikbaar op het Ekivita Edenred platform. Met bijna 400 partnerwinkels zijn nieuwe ervaringen overal in België toegankelijk, maar ook in de directe omgeving dankzij geolocatie.

"Ik heb onlangs het platform Ekivita weer gebruikt voor bioscoopkaartjes, het is echt makkelijk. Een kaartje kost 9,50 euro in plaats van 12,50 euro, wat een interessant aanbod is”, Damien Van der Stichele, director Total Rewards van Carrefour België.

€1 terugbetaald bij elke uitgave van €5 

Dankzij de 'My Carrefour Card' besparen Carrefour-medewerkers geld! Ze kunnen hun kaart scannen bij elke passage aan de kassa in de geïntegreerde Carrefour-winkels. Zodra de verzamelde punten op de kaart zijn geladen, kunnen ze die in de winkel gebruiken. Het saldo is heel eenvoudig te controleren op het kassaticket. Hoe werkt het in de praktijk? Elke voltijdse werknemer met de nodige anciënniteit krijgt 660 punten per jaar op de "My Carrefour Card". Elk punt geeft 1 euro korting per aankoop van 5 euro.

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.