De appels van Kwaliteitsketen Carrefour zijn 100% Belgisch en worden op een duurzame manier geteeld

 • 100% Belgisch

 • Variëteiten geselecteerd voor hun smaak 

 • Duurzame teelt zonder gebruik van insecticiden 

 • Geen behandeling na de pluk of opslag

 • Correcte vergoeding voor de telers

Zaventem, 20 oktober 2022 - Al meer dan 20 jaar zet Carrefour zich in voor een betere voeding door duurzame partnerschappen aan te gaan met de Belgische landbouwwereld via de Kwaliteitsketen. Deze aanpak past in het kader van een verbetering van de landbouwpraktijken naar meer agro-ecologie in de keten, naar meer respect voor het dierenwelzijn, maar vooral om onze klanten producten met smaak en tegen een eerlijke prijs voor iedereen aan te bieden. De appels van Kwaliteitsketen Carrefour zijn niet alleen krokant, sappig en overheerlijk, maar ze worden ook op een residu-arme manier geteeld.

De verschillende variëteiten appels van de Kwaliteitsketen Carrefour en hun kenmerken

Er zijn drie verschillende soorten appels van de Kwaliteitsketen Carrefour: Zari, Jonagold en Sweet Surprise.

Zari

 • Vroege variëteit, geoogst vanaf augustus en beschikbaar tot oktober

 • Roodgestreepte appel met een zoete smaak, knapperig en sappig vruchtvlees

Jonagold, nu beschikbaar in onze winkels!

 • Novajo-ras: het beste subras dat uniformiteit van kwaliteit garandeert.

 • Beschikbaar van oktober tot april (afhankelijk van het seizoen)

 • Tweekleurige appel met een evenwichtige smaak tussen zuurte en zoetheid

Sweet surprise

 • Beschikbaar van november tot april

 • Exclusieve variëteit alleen beschikbaar bij Carrefour!

 • Extra zoete variëteit met knapperig vruchtvlees

Appels van bij ons

In het Hageland, in Vlaams-Brabant, is de familie Vandewijngaerden al 3 generaties lang bezig met het telen van fruit. Met passie voor het vak kweken ze de Zari- en Jonagoldappels voor de Kwaliteitsketen Carrefour. Al enkele jaren geleden namen zus Nathalie en broer Eric het familiebedrijf over van hun ouders. Nathalie houdt zich bezig met sorteren en verpakken, Eric is verantwoordelijk voor de productie. In drukke periodes springen de ouders nog bij, en de zoon van Nathalie staat ook al te trappelen om in het bedrijf te stappen.

Fruitstreek bij uitstek

Wij kweken ons fruit in Kortenaken, in het prachtige Hageland. De bodem en het klimaat zijn hier ideaal: historisch gezien waren de armere gronden hier niet zo geschikt voor de graanteelt, en dus werden er fruitbomen geplant. Het is hier ook iets minder koud in het voorjaar, waardoor er minder risico is dat de bloesems bevriezen”, legt Nathalie uit.

Milieuvriendelijk

De appels van Kwaliteitsketen Carrefour moeten aan de strenge eisen van het lastenboek beantwoorden, bevestigt Nathalie: “Wij kweken onze appels zonder insecticiden en we gebruiken dier- en milieuvriendelijke technieken om ons fruit te beschermen. Bijvoorbeeld verwarringstechnieken, zoals het ophangen van feromonen in de boomgaarden, stoffen die van nature worden afgescheiden door de schadelijke insecten en hen dus in de war brengen. De mannetjes en vrouwtjes vinden elkaar daardoor niet meer terug om te paren, en planten zich dus ook niet meer voort.”

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.