‘De Belgen’, een smaak uit eigen land waar iedereen dol op is, exclusief bij Carrefour

Na Frankrijk, Italië, Spanje en Roemenië is het nu aan België om zijn gastronomische parels in de kijker te zetten, door middel van een nieuw gamma met de meest iconische en heerlijke producten van ons land. ‘De Belgen’ is een gamma dat bestaat uit authentieke producten met de smaken van bij ons, het land van de smaak. 100% Belgische knowhow, lekkernijen uit onze kindertijd, gemaakt volgens recepten van vroeger en exclusief verkrijgbaar bij Carrefour: speculoos, fijne koekjes, manons, Luikse stroop, Brusselse wafels, Brugse kletskoppen, bruine suiker en nog vele andere waar we trots op zijn en die ons verenigen, de Bourgondiërs van België.

Vanaf juni maakt een nieuw gamma van 21 producten onder de naam ‘De Belgen’ zijn intrede in de rayons van de Carrefour-winkels. Vanaf september zullen ze ook beschikbaar zijn in de Carrefour-winkels in Frankrijk, Spanje en Italië.

Na Reflets de France (Frankrijk), De Nuestra Tierra (Spanje), Terra d’Italia (Italië) en Drag De Romania (Roemenië), gaan we met dit nieuwe merk het gastronomische patrimonium van ons land in de kijker zetten”, vertelt Tatiana Paul, Productchef Carrefour. “Daarvoor hebben we een jaar lang samengewerkt met zorgvuldig uitgekozen producenten. De recepten zijn authentiek en de ingrediënten van hoogstaande kwaliteit, allemaal in het teken van de heerlijke smaak.

Een merk om te volgen

Het gamma “De Belgen” zorgt ervoor dat wij, de Belgen, en de liefhebbers van lokale specialiteiten, deze culinaire Belgische traditie kunnen delen. Zo zetten we de traditionele recepten en kwalitatieve ingrediënten waarop we trots mogen zijn in de kijker. Vandaag, exclusief voor Carrefour, vinden Carrefour-klanten de authenticiteit en de 100% Belgische knowhow terug in alle lekkere producten van bij ons. Zo kunnen de klanten de klassiekers volgens de smaken van vandaag opnieuw op tafel zetten en hen plezieren met lekkere smaken uit het verleden. 

In eerste instantie zal de productwaaier bestaan uit zoete kruideniersproducten en diepvriesproducten, om zo het gamma coherent te houden en een sterke Belgische identiteit te garanderen. Op het programma staan onder andere wafels, pralines, speculaas, frieten, ijs, Luikse stroop en Brugse kletskoppen. Alles wat in de smaak valt bij fijnproevers, van de Noordzee tot de Ardennen. In de komende maanden zullen producten uit de rayon beenhouwerij, charcuterie en kaas worden toegevoegd aan het gamma. De visuele lijn is bewust eenvoudig gehouden, met tinten die puurheid en authenticiteit uitstralen. Zo zijn de producten van het gamma onmiddellijk herkenbaar.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.