De Carrefour Express in Rollegem, een verlengstuk van de 150 jaar commerce van toen

Evere, 23 juni 2021 – Carrefour opent vandaag een Express buurtwinkel in het West-Vlaamse Rollegem. Met deze buurtwinkel wil Carrefour niet alleen de traditie van een Rollegemse bakkers- en kruideniersfamilie verderzetten maar ook focussen op verse producten, plaatselijke specialiteiten, en snelle en makkelijke boodschappen voor jong en oud.

Na opfrissings- en verbouwingswerken in de Rollegemse kruidenierszaak van voormalig uitbater Patrick Mouton opent Carrefour er een heuse Express. Carrefour wil met deze buurtwinkel de traditie van de kruideniersfamilie Mouton verderzettten die 150 jaar geleden startte met een bakkerijtje. Vandaag wordt de fakkel overgegeven aan franchisepartner Marie Gahide.

Marie woont reeds enkele jaren in Rollegem en heeft jarenlange ervaring met het reilen en zeilen van een supermarkt. Na enthousiast overleg met haar drie kinderen (Emmy 21 jaar, Yanis 18 jaar, en Emiel 13 jaar) begon Marie met veel zin aan haar Carrefour Express avontuur. 

Toegankelijk en duurzaam

Deze Express bevindt zich nabij de sporthal en het cultureel centrum van Rollegem en is zeer toegankelijk. De winkel heeft een winkeloppervlakte van 150 m2 en beschikt over een ruime parking. Deze buurtwinkel is er dus voor de buurtbewoner die op zoek is naar een mooi aanbod van verse producten, maar ook voor de oudere of minder mobiele burger, of voor jonge gezinnen of schoolgaande jongeren. 

De winkel is doorlopend open van 7u30 tot 19u30 zodat iedereen nog voor of na het werk of school nog snel wat boodschappen kan doen. 

In deze totaal vernieuwde buurtwinkel werd heel veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2.

Een Express assortiment om ‘u’ tegen te zeggen

De Carrefour Express bakt elke dag vers brood, pistolets en koffiekoeken voor de Rollegemse klandizie en buurt, en dit de hele dag door. Het bakkerij-aanbod is zeer divers en telt niet minder dan 20 verschillende broden, waaronder biobroden, speltbrood en meergranenbrood. Ook de broden van de Carrefour Kwaliteitsketen zijn er beschikbaar evenals een mooi gamma patisserie.

De Express van Rollegem heeft een uitgebreid assortiment beenhouwerij evenals een mooie fruit- en groenteafdeling en een groot gamma aan bio-producten. Zeer handig zijn ook de kant-en klare maaltijdoplossingen in het assortiment : van een snelle hap zoals een belegd broodje, maaltijdsalades, kant-en-klare warme maaltijden tot in de winkel gebraden kip aan ‘t spit. 

Verder biedt de winkel een traditioneel assortiment aan van bloemen, postzegels en tickets van De Lijn. 

Kortrijkse specialiteiten 

Typisch voor deze Express is het assortiment lokale producten. Men vindt er de Rollegemse Rollie’s scharreleieren, likeuren en chocolade van ambachtelijk plaatselijk familiebedrijf ‘Den Ouden Advokaat’, ambachtelijke eierkoeken, artisanale confituur van De Biekorf, en lokale bieren zoals Moorseles Bukske, Bux Bier, de Bellegemse Bockor-pils en de traditionele Bruynooghe koffie. De buurtbewoners kregen onlangs allemaal een folder zodat iedereen kennis kon maken met het assortiment van deze nieuwe Express.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel :

Adres:
Rollegemkerkstraat 67
8510 Kortrijk

Openingsuren:
Open 6 dagen op 7 van 7u30 tot 19u30. Gesloten op dinsdag.   

Franchisepartner:
Marie Gahide  

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.