Skip to Content
De Carrefour Express in Rollegem, een verlengstuk van de 150 jaar commerce van toen

De Carrefour Express in Rollegem, een verlengstuk van de 150 jaar commerce van toen

Evere, 23 juni 2021 – Carrefour opent vandaag een Express buurtwinkel in het West-Vlaamse Rollegem. Met deze buurtwinkel wil Carrefour niet alleen de traditie van een Rollegemse bakkers- en kruideniersfamilie verderzetten maar ook focussen op verse producten, plaatselijke specialiteiten, en snelle en makkelijke boodschappen voor jong en oud.

Na opfrissings- en verbouwingswerken in de Rollegemse kruidenierszaak van voormalig uitbater Patrick Mouton opent Carrefour er een heuse Express. Carrefour wil met deze buurtwinkel de traditie van de kruideniersfamilie Mouton verderzettten die 150 jaar geleden startte met een bakkerijtje. Vandaag wordt de fakkel overgegeven aan franchisepartner Marie Gahide.

Marie woont reeds enkele jaren in Rollegem en heeft jarenlange ervaring met het reilen en zeilen van een supermarkt. Na enthousiast overleg met haar drie kinderen (Emmy 21 jaar, Yanis 18 jaar, en Emiel 13 jaar) begon Marie met veel zin aan haar Carrefour Express avontuur. 

Toegankelijk en duurzaam

Deze Express bevindt zich nabij de sporthal en het cultureel centrum van Rollegem en is zeer toegankelijk. De winkel heeft een winkeloppervlakte van 150 m2 en beschikt over een ruime parking. Deze buurtwinkel is er dus voor de buurtbewoner die op zoek is naar een mooi aanbod van verse producten, maar ook voor de oudere of minder mobiele burger, of voor jonge gezinnen of schoolgaande jongeren. 

De winkel is doorlopend open van 7u30 tot 19u30 zodat iedereen nog voor of na het werk of school nog snel wat boodschappen kan doen. 

In deze totaal vernieuwde buurtwinkel werd heel veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2.

Een Express assortiment om ‘u’ tegen te zeggen

De Carrefour Express bakt elke dag vers brood, pistolets en koffiekoeken voor de Rollegemse klandizie en buurt, en dit de hele dag door. Het bakkerij-aanbod is zeer divers en telt niet minder dan 20 verschillende broden, waaronder biobroden, speltbrood en meergranenbrood. Ook de broden van de Carrefour Kwaliteitsketen zijn er beschikbaar evenals een mooi gamma patisserie.

De Express van Rollegem heeft een uitgebreid assortiment beenhouwerij evenals een mooie fruit- en groenteafdeling en een groot gamma aan bio-producten. Zeer handig zijn ook de kant-en klare maaltijdoplossingen in het assortiment : van een snelle hap zoals een belegd broodje, maaltijdsalades, kant-en-klare warme maaltijden tot in de winkel gebraden kip aan ‘t spit. 

Verder biedt de winkel een traditioneel assortiment aan van bloemen, postzegels en tickets van De Lijn. 

Kortrijkse specialiteiten 

Typisch voor deze Express is het assortiment lokale producten. Men vindt er de Rollegemse Rollie’s scharreleieren, likeuren en chocolade van ambachtelijk plaatselijk familiebedrijf ‘Den Ouden Advokaat’, ambachtelijke eierkoeken, artisanale confituur van De Biekorf, en lokale bieren zoals Moorseles Bukske, Bux Bier, de Bellegemse Bockor-pils en de traditionele Bruynooghe koffie. De buurtbewoners kregen onlangs allemaal een folder zodat iedereen kennis kon maken met het assortiment van deze nieuwe Express.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel :

Adres:
Rollegemkerkstraat 67
8510 Kortrijk

Openingsuren:
Open 6 dagen op 7 van 7u30 tot 19u30. Gesloten op dinsdag.   

Franchisepartner:
Marie Gahide  

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.