De Carrefour Market Mazerine in Genval legt een permacultuur moestuin aan

  • De Carrefour Market la Mazerine in Genval heeft een permacultuur moestuin aangelegd

  • Het doel is om op termijn meer dan 2 ton fruit en groenten te kweken per jaar

  • Buurtbewoners en scholieren kunnen er aan de slag gaan en de vruchten van hun werk plukken

Op initiatief van Thibaut Vankeerbergen, heeft de Carrefour Market Mazerine in Genval in de nabijheid van de winkel een permacultuur moestuin aangelegd. De manager van deze winkel die in 2020 gerenoveerd werd, wil aantonen dat het mogelijk is om anders te consumeren door de sociale band te herstellen via gemeenschappelijke waarden zoals kwaliteit, de korte keten en een eco-verantwoorde aanpak. 

Verschillende initiatieven zijn voorzien in dit project: het planten van fruitbomen, het zaaien van  groenten en de bouw van twee grote serres eind mei 2021. In de moestuin zullen er niet alleen seizoensproducten en vergeten groenten te vinden zijn, maar zal er ook plaats zijn voor bijenkorven. Daarnaast zullen er ook kippen gehouden worden.

Deze moestuin kadert perfect in het Act For Food-programma van Carrefour: dit project heeft zowel een filosofische als sociale en pedagogische reikwijdte. De buurtbewoners en scholieren worden namelijk uitgenodigd om er te komen werken en om de vruchten van hun werk te plukken.

Het doel is om op termijn meer dan 2 ton fruit en groenten te kweken per jaar

De oogst zal verkocht worden in de winkel, maar dat is niet alles. Dit initiatief geeft ook aan sociaal geïsoleerde mensen, mensen zonder werk of mensen voor wie de arbeidsmarkt moeilijk toegankelijk is, de mogelijkheid om deel te nemen aan een verrijkende activiteit. Ze kunnen actief meewerken aan het slagen van de moestuin en vertrekken met een schat aan ervaring en de vruchten van hun eigen werk in de vorm van een mandje met groenten en fruit, eieren, etc. 

Wie aan het project wil deelnemen, kan contact opnemen met de winkel via het telefoonnummer: 02 653 63 68. De Carrefour Market la Mazerine bevindt zich Rue de la Bruyère 215, te 1332 Genval. Voor meer informatie over openingsdagen en -uren: https://magasins.carrefour.eu/fr/s/carrefour/carrefour-market-genval-la-mazerine/575.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.