Skip to Content
De Hypermarkt Carrefour van Zemst en de sociale kruidenier ‘t Sociaal Profijtje in Mechelen slaan de handen in elkaar

De Hypermarkt Carrefour van Zemst en de sociale kruidenier ‘t Sociaal Profijtje in Mechelen slaan de handen in elkaar

Vrijdag 3 april 2020- Een mooi gebaar in deze moeilijke tijden: het Sociaal Centrum in Mechelen en de Hypermarkt Carrefour in Zemst hebben samen een initiatief opgezet om de klanten van de sociale kruidenier ‘t Sociaal Profijtje een tijdelijk alternatief te bieden voor hun aankopen.

Door de coronamaatregelen is de sociale kruidenierswinkel momenteel gesloten. Op donderdag 2 april tussen 7 en 8 uur ‘s morgens konden de klanten voor het eerst als alternatief hun boodschappen doen in de hypermarkt van Zemst, tegen een gunsttarief. Gezinnen tot vier personen kregen een korting van 50% op hun aankopen, de helft van het bedrag moesten ze dus zelf betalen. Vrijwilligers van het Sociaal Centrum waren tijdens deze speciale opening aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Er werden ook paaseitjes verdeeld voor de kindjes. De glimlach op hun gezichten was een beloning voor alle medewerkers van de winkel die zich voor het project inzetten. 34 klanten maakten gebruik van de gelegenheid om te komen winkelen, daarom werd beslist om het initiatief te verlengen en volgende week donderdag opnieuw te openen.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.