Carrefour is het grootst deelnemende bedrijf met het meeste aantal stappers aan De Roze Mars 2021

In totaal meer dan 31.000 deelnemers stappen 130 keer de wereld rond ten voordele van Pink Ribbon - €239.295 ingezameld voor Pink Ribbon in de strijd tegen borstkanker

Tijdens de 3de editie van De Roze Mars, van 1 tot 31 mei, wandelden 31.622 deelnemers 135,7 keer de wereld rond. Met haar wandelinitiatief zamelde Pink Ribbon, de nationale organisatie die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker, maar liefst €239.295 in voor het goede doel. Daarmee werd het resultaat van vorig jaar, meer dan verdrievoudigd. Ambassadrices Ella Leyers en Julie Taton spoorden iedereen aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten om aan hun gezondheid te werken en de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug te geven. En dat hebben de Belgen in mei dan ook voluit gedaan.

31.622 deelnemers stappen samen 5.468.567 km in 1 maand

31.622 enthousiastelingen hebben dit jaar hun beste beentje voorgezet en deelgenomen aan de 3de editie van De Roze Mars. Dat zijn maar liefst drie keer zoveel deelnemers als vorig jaar. De wandelaars gingen de uitdaging aan om gedurende de maand mei samen met Pink Ribbon, Ella Leyers en Julie Taton 10.000 stappen per dag te zetten. Pink Ribbon wilde dit jaar het deelnemersaantal verdubbelen tot een mooie 20.000. Daarin slaagden de organisatoren met glans. Een recordaantal deelnemers stond aan de virtuele startlijn en stapten samen 135,7 keer de wereld rond. Aangezien één rondje rondom de wereld ruim 40.000 km telt, was deze editie van De Roze Mars goed voor 5.468.567 wandelkilometers. 

Ella Leyers, ambassadrice van De Roze Mars 2021, is natuurlijk erg blij met dit knappe resultaat: “Met de slogan “Red je borsten met je benen”, gaf ik samen met Julie Tation op 1 mei het startschot van De Roze Mars. Wie had toen op zo’n resultaat durven hopen? Wat ben ik trots dat we dit jaar met meer dan 31.000 enthousiaste stappers het belang van voldoende beweging onder de aandacht konden brengen. Wandelen is immers een eenvoudige en doeltreffende manier om lichaam en geest een positieve boost te geven en een belangrijke plus in het kader van kankerpreventie. Daarom ben ik ook zelf blij een extra inspanning geleverd te hebben. Ik ga deze gewoonte proberen vol te houden!”

311 bedrijven en 2.886 teams gingen de uitdaging aan

312 bedrijven schreven zich in voor De Roze Mars, waaronder grote namen als Carrefour. Carrefour wist de meeste medewerkers warm te maken om mee te stappen, maar liefst 687 medewerkers van het bedrijf gaven het beste van zichzelf.

Door de deelnemers werden ook 2.890 teams gevormd. Vrienden, familie en collega’s zetten op die manier een virtuele competitie op en moedigden elkaar massaal aan om dagelijks 10.000 stappen te zetten.  

De 4de editie van De Roze Mars in oktober

Deze De Roze Mars 2021 is dan ten einde, Pink Ribbon wil een gezonde levensstijl blijven aanmoedigen! Onze motivatie blijft : “Red je borsten met je benen”. Want een gezonde levensstijl kan 1 op de 3 kankers voorkomen en voldoende bewegen is daarbij van groot belang. Daarom moedigt de vzw Pink Ribbon iedereen aan om zich aan te sluiten bij het 10.000 stappen platform van het Vlaams Instituut Gezond Leven. Zo kan men elke dag van het jaar stappen blijven tellen en zich meteen voorbereiden op de 4de editie van De Roze Mars tijdens de Internationale Borstkankermaand in oktober 2021.

Word wandelcoach voor Pink Ribbon

Omdat Pink Ribbon nog meer wil inzetten op voldoende beweging zal de organisatie in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen wandelgroepen oprichten.  Brigitte Vanderveren, algemeen directeur van Pink Ribbon, vertelt hoe men wandelcoach voor Pink Ribbon kan worden: “Hou je van wandelen en wil je graag je wandelenthousiasme delen met anderen? Dan is dit je kans om wandelcoach voor Pink Ribbon te worden. Pink Ribbon zoekt gepassioneerde wandelaars die een opleiding tot wandelbegeleider door Wandelsport Vlaanderen willen volgen. Heb je de wandelzin gevonden en sta je al te popelen om een eigen wandelgroep op te richten in je gemeente of vereniging? Stel je dan zeker kandidaat op onze website.”

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.