De verse zalm verkrijgbaar in de Carrefour-winkels is nu 100% afkomstig uit de Kwaliteitsketen Carrefour of BIO
13 februari 2020
- Voedsel gegarandeerd ggo-vrij en rijk aan omega 3
- Deze zalm wordt gekweekt zonder antibiotica
- Hij beschikt over het ASC-label (duurzame visvangst)
13 februari 2020- Als onderdeel van het Act for Food-platform onderneemt Carrefour concrete acties voor gezondheid en milieu. Via Actie 10 ondersteunt Carrefour duurzame visvangst en verbindt het bedrijf zich ertoe de rijkdommen van de zee te beschermen om toekomstige generaties toegang te geven tot een gediversifieerde voeding.
ASC-gecertificeerde zalm van geselecteerde kwekerijen in Noorwegen
De zalm van de Kwaliteitsketen Carrefour wordt gekweekt in Noorwegen. Het kweken gebeurt in twee fasen, afhankelijk van de groei van de zalm. Van ei tot jonge vis (smolt) wordt hij in zoetwatertanks gekweekt (kwekerijen op het land). Vervolgens evolueert hij van smolt tot zijn commerciële grootte in afgescheiden ruimtes in de fjorden. Het duurt twee tot drie jaar voor de zalm een verkoopbare grootte bereikt. De zalm wordt levend gevangen en vervolgens per boot naar het slachtcentrum vervoerd.
Alle vers verpakte zalm en zalm in bulk is nu 100% afkomstig van de Kwaliteitsketen Carrefour of BIO
De Kwaliteitsketen Carrefour biedt verschillende garanties:
- Gekweekt in Noorwegen in geselecteerde en ASC-gecertificeerde bedrijven
- Een zalm rijk aan omega 3
- Gevoed zonder ggo’s
- Gekweekt zonder antibiotica
- Volledige traceerbaarheid vanaf de geboorte
“De ambitie van Carrefour is om onze klanten kwaliteitsvol en betrouwbaar voedsel te bieden tegen een redelijke prijs. Door ervoor te zorgen dat 100% van de verse zalm de certificering van de Kwaliteitsketen Carrefour of BIO heeft, bieden we onze klanten de beste garanties met respect voor het milieu”, zegt Pascal Léglise, Directeur CSR-Kwaliteit.