De Wijnbeurs van Carrefour: de mooiste selectie wijnen door onze experts op maat van onze klanten

De Wijnbeurs van Carrefour: de mooiste selectie wijnen door onze experts op maat van onze klanten

  • De beste wijnen van alle origines worden geselecteerd door een trio wijnexperts
  • Promoties en acties worden aangeboden aan klanten in de Hypermarkten Carrefour (van 2/10 tot 22/10) en Carrefour Markets (van 4/09 tot 22/09)
  • De klanten kunnen de wijnen in de zone van de Wijnbeurs in de winkel proeven en krijgen – zowel in de folder als in de winkel – uitleg over de variëteiten en het karakter van de wijnen, evenals wijnadvies bij gerechten.

Donderdag 29 augustus 2019- Van september tot oktober organiseert Carrefour haar traditioneel Wijnfestival en zet haar wijnen voor alle smaken en alle gelegenheden tegen de beste prijzen in de kijker. Deze selectie van geweldige wijnen stelt klanten in staat om bepaalde medaillewinnende wijnen en favorieten te ontdekken, geselecteerd door de Carrefour-wijnexperts. Degustaties worden georganiseerd in de winkel. Klanten zullen ook kunnen genieten van promoties en interessante acties in de Hypermarkten Carrefour en Carrefour Markets volgens een specifiek promotieprincipe. De Wijnbeurs richt zich tot wijnliefhebbers en consumenten van alledaagse wijnen. Carrefour heeft haar assortiment verdubbeld om aan de vraag van haar klanten te voldoen. De teams zijn speciaal opgeleid om klanten te helpen bij hun keuzes.

Een trio Carrefour-wijnexperts stelt hun favorieten voor

Het team wijnexperts van Carrefour België bestaat uit drie specialisten met complementaire kennis en profielen die de wijnen selecteren die in de winkel worden aangeboden. Olivier Goyvaerts is een wijnkoper voor Franse wijnen, Maxime Lebrun is een koper van Europese wijnen, Nieuwe Wereldwijnen en schuimwijnen. Benoit Couderé, beste Sommelier van België 2016 en wijnexpert, stelt zijn talenten als ervaren oenoloog ten dienste van Carrefour en koopt de beste wijnen ter wereld.

Acties en promoties

In de Hypermarkten Carrefour (van 2 tot 22 oktober) selecteerde Carrefour:

414 wijnen waarvan 366 wijnen en 48 schuimwijnen, 17 wijnen die Bio gecertificeerd zijn, 14 wijnen geselecteerd uit de medaillewinnaars van de Concours Mondial de Bruxelles (enkel gouden en zilveren medailles), 36 speciale wijnen (hoofdzakelijk Grand Cru uit Bordeaux), evenals een selectie van maar liefst 29 hartendieven.  Dankzij de samenwerking met Belgische wijnbouwers biedt Carrefour ook een selectie van het huis Ry’d’argent uit Namen aan.

In de Carrefour Market biedt Carrefour een selectie van 155 wijnen en 18 schuimwijnen, 17 wijnen die Bio gecertificeerd zijn, 6 wijnen geselecteerd uit de medaillewinnaars van het Concours Mondial de Bruxelles (enkel gouden en zilveren medailles), Bordeauxwijnen 2016 als ook een selectie van 24 hartendieven geselecteerd door onze wijnexperts

Markttrends in 2019*

De nieuwste Nielsen-cijfers laten zien dat de Belg minder maar beter drinkt. Als gevolg hiervan heeft Carrefour bij haar wijnselectie uiteraard rekening gehouden met markttendenzen en consumentenkeuzes. Over het algemeen merken we een daling in de rode wijnen (-2%); enkel Spaanse, Italiaanse en Portugese rode wijnen zijn licht gestegen met ongeveer 4-5%. De witte wijnen kennen een stijging (+ 1%) met een goede progressie in Portugese wijnen en Oost-Europese wijnen. Rosé-wijnen groeien sterk (+ 5%), met een gestage groei in alle  landen buiten Frankrijk. De schuimwijnen tonen een dalende trend (-1,5 %). De champagne blijft goed verkopen ondanks een verschuiving van de nationale merken naar eigen merken. Da cava’s kennen voor het eerste jaar een lichte achteruitgang maar behouden toch nog een marktaandeel van om en bij de 40 %. De ltaliaanse schuimwijnen en cremants doen het ook goed. De alcoholvrije wijnen kennen een sterke vooruitgang tegenover vorig jaar (+30 %). De verkoop van dergelijke wijnen is sinds 2013 verdrievoudigd.

*Bron: Nielsen – van toepassing van juli 2018 tot juli 2019

U vind via deze link alle nuttige informatie: de voordelen van de Wijnbeurs bij Carrefour Hypermarkt, en Carrefour Market, evenals de prijzen en de tendensen.

 

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.