De Wijnbeurs van Carrefour: een fijne selectie grote wijnen van alle smaken en voor elke gelegenheid

Van 15 september tot en met 4 oktober lanceert Carrefour België een nieuwe editie van de traditionele Wijnbeurs. Klanten zullen de kans krijgen om een zorgvuldige selectie van 320 wijnen te ontdekken. Van stille wijnen tot schuimwijnen, elke smaak is tegen de beste prijs verkrijgbaar en voor elke gelegenheid is er wel iets te vinden. Wijnliefhebbers kunnen profiteren van een ‘exponentiële promotie’: hoe meer flessen, hoe groter het kortingspercentage (tot 35% voor 24 flessen stille wijnen, met uitzondering van de Grands Crus). En om afwisselend te genieten, is het zelfs mogelijk verschillende wijnen uit de selectie te combineren. Bovendien zullen er in de winkel proeverijen worden gehouden en zal het personeel aanwezig zijn om de klanten te helpen bij hun keuze.

Kwaliteitsflessen verzameld door de Carrefour wijnexperts

De selectie op de Wijnbeurs is het resultaat van een onderzoek van Olivier Goyvaerts en Maxime Lebrun, de twee wijnexperts van Carrefour Belgium die hun scherpe smaak en brede kennis ten dienste stellen van het bedrijf. Olivier Goyvaerts is een koper van Franse wijnen en bezoekt meerdere keren per jaar Franse wijnhuizen op zoek naar nieuwe wijnen. Maxime Lebrun reist de wereld rond en legt zich toe op Europese wijnen, wijnen uit de Nieuwe Wereld en schuimwijnen. 

Een buitengewone selectie

Hypermarkt Carrefour en Carrefour Market zullen beide 150 wijnen aanbieden. Daarbovenop zullen 170 specifieke wijnen - waaronder 70 grote wijnen - alleen in de Hypermarkten verkrijgbaar zijn. De selectie omvat biologische wijnen, waarvan sommige ‘Demeter’-gecertificeerd zijn en dus voldoen aan strengere normen dan die van de Europese biologische regelgeving, zowel wat de druiventeelt als de wijnbereiding betreft. Bovendien versterkt Carrefour haar samenwerking met de Brussels World Wine Competition door dit jaar 25 medaillewinnende wijnen aan te bieden. Ten slotte zal ook 10% van het aanbod worden gewijd aan schuimwijnen.

Markttendensen van 2020-2021*

In het afgelopen jaar hebben de Belgen hun consumptie van alle soorten wijnen opgevoerd. De cijfers van Nielsen tonen een algemene toename van de verkoop voor alle supermarkten in België. Naar kleur is de rode wijn met 10% gestegen, de witte met 8% en de rosé met 10%. Vandaag vertegenwoordigt rode wijn 48% van de verkoop in België, witte wijn 35% en rosé 17%. Verder doen de schuimwijnen het nog beter dan de stille wijnen. Met een stijging van 30% staat Champagne bovenaan de ranglijst. Ook de prosecco's evolueren gunstig, met een stijging van 21%.

In het verlengde hiervan is Carrefour verheugd over haar uitzonderlijke verkoopresultaten, waarbij zowel in volumes als in waarde een mooie vooruitgang werd geboekt.

Tot groot genoegen van alle wijnliefhebbers zal Carrefour ook nog een tweede Wijnbeurs organiseren. Deze zal plaatsvinden van 3 tot 15 november en zal 120 andere wijnen in de kijker zetten. 80 daarvan zullen verkrijgbaar zijn in Hypermarkt Carrefour en Carrefour Market: de andere 40 zal je alleen in de Hypermarkten aantreffen.

* Bron: Nielsen - van toepassing van 01/08/2020 t.e.m. 31/07/2021

U vindt via deze link alle nuttige informatie: de voordelen van de Wijnbeurs bij Hypermarkt Carrefour en Carrefour Market, evenals de prijzen en de tendensen.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.