Een nieuwe Kwaliteitsketen Carrefour: de gerookte Omegabaars

  • Gekweekt in duurzame aquacultuur
  • Ambachtelijk rookproces door een familiebedrijf
  • Gevoed met 100% plantaardige grondstoffen

14 oktober 2019- Carrefour engageert zich al lang tegen overbevissing. De keuze om de Omegabaars op te nemen in haar visgamma was dus vanzelfsprekend. Het gamma van de Omegabaars van Kwaliteitsketen Carrefour krijgt er een delicaat en verfijnd product bij: de gerookte Omegabaars. De vis wordt op dezelfde milieuvriendelijke manier geproduceerd als de klassieke Omegabaars: hij wordt gekweekt in Belgische en duurzame aquacultuur, krijgt gezonde, plantaardige en antibioticavrije en omega 3-rijke voeding. 

Een visboerderij uniek in de wereld

Dierenwelzijn is geen loos begrip in de visboerderij waar de Omegabaars van Kwaliteitsketen Carrefour wordt gekweekt. De vis groeit inderdaad op in gecontroleerde omstandigheden en krijgt dus geen giftige stoffen binnen. Het visvoer van de Omegabaars bestaat vooral uit granen en oliehoudende zaden en bevat geen vismeel of visolie. Enkel 100% plantaardige grondstoffen worden gebruikt, zoals maïs, lijnzaad en zee-algen.

Sinds enkele jaren zocht de producent de mogelijke koppeling tussen glastuinbouw en viskwekerij. De visboerderij heeft samen met een naburige tomatenkwekerij een ecologisch recirculatiesysteem uitgewerkt.

Dit systeem gebruikt een zuiveringssysteem dat het water constant filtert. Het water is de regen die op de tomatenserres valt naast de boerderij. Het gaat naar de kweekbakken en wordt vervolgens gezuiverd. De reststoffen worden gebruikt om de tomatenplanten te bemesten. De biologische filters garanderen een antibiotica- en hormoonvrije teelt. Dat resulteert in een gesloten en circulair systeem zonder enige impact op de natuur.

Een ambachtelijk rookproces

Het familiebedrijf rookt sinds 1979 de Omegabaars warm en op natuurlijke wijze op eiken- en beukenhout, waardoor de vis een delicaat houtaroma krijgt. Het roken gebeurt in twee fasen. De vis wordt gepekeld en blijft slechts een paar uur in een zoutbad. Vervolgens wordt hij uit het bad genomen en rust hij voordat hij in de rookruimte geplaatst wordt. De gerookte Omegabaars wordt verkregen na roken bij 75 tot 80 ° C met fijn beuken- en eikenhout. Hij wordt warm gerookt op de huid omdat dit een belangrijke functie heeft: het houdt vocht in het product en voorkomt dat het uitdroogt. Deze techniek houdt de vis soepel en maakt hem gemakkelijk te snijden.

Kwaliteitsketen Carrefour

Het label van de Kwaliteitsketen Carrefour is gebaseerd op 3 belangrijke principes:

  • Het respect voor de klant door kwaliteit te bieden tegen een betaalbare prijs;
  • Het respect voor de producent door een duurzaam partnerschap
  • Het respect voor dieren en het milieu, dankzij zeer strikte normen.

Op deze manier creëert Carrefour waarde voor de hele keten, biedt een duurzaam alternatief en kwaliteit voor de pluimveesector en vecht tegen de devaluatie van landbouwproducten.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.