Skip to Content

Fairebel werkt samen met Carrefour voor de lancering van een nieuw assortiment appels en peren uit eerlijke handel

Evere, 19 november 2020 - Fairebel werkt samen met Carrefour voor de lancering van een nieuw gamma appels en peren uit eerlijke handel. Carrefour is een historische partner van Fairebel. Carrefour was namelijk de eerste retailer die Fairebel-producten aanbood aan Belgische klanten. Na melk en verschillende zuivelproducten, die sinds 2009 (het jaar van de melkcrisis) op de markt zijn, introduceert Carrefour nu appels en peren van Fairebel.

Carrefour en Fairebel: een historisch partnerschap

Het merk Fairebel staat vooral bekend om zijn melk. Dit is het eerste product dat het merk op de markt bracht in 2009. Het gaat om een historische samenwerking: Carrefour was de eerste retailer dat het merk Fairebel commercialiseerde. Na de volle melk en de halfvolle melk, volgden andere zuivelproducten die gekend zijn bij de consument zoals melkcapsules voor koffie, pakjes voor cacaomelk, boter of zelfs vanille-ijs.

Fairebel, fruit uit eerlijke handel

Het is voor Carrefour belangrijk om constructief samen te werken met Belgische landbouwers via het partnerschap met Fairebel.

De coöperatie FairCoop promoot de producten van zijn producenten voor een eerlijke prijs. Het eigen merk behoort tot de agrarische wereld en garandeert een correcte vergoeding aan alle spelers in de keten. 

De Fairebel-producten worden verkocht tegen de adviesprijs van Faircoop. Deze is het resultaat van een correcte winstverdeling tussen alle spelers van de keten, beginnend bij de producent zodat een correcte vergoeding voor de landbouwers gegarandeerd wordt. Fairebel werkt samen met de coöperatie New Green.

Appels en peren van Fairebel verkrijgbaar in Carrefour-winkels

Tot de selectie behoren Jonagold-appels en Conference-peren van Fairebel omdat ze Belgisch, uit eerlijke handel en van uitstekende kwaliteit zijn.

De missie van Carrefour is om het beste beschikbaar te maken voor iedereen. Daarom bevoorraden we ons zo dicht mogelijk en werken we voor verschillende Carrefour-initiatieven samen met de landbouwwereld. De samenwerking met Fairebel past in deze context van nabijheid tot de agrarische wereld. Carrefour geeft voorrang aan Belgische producenten om de lokale economie te ondersteunen, de impact op het milieu te verminderen en kwaliteitsproducten te garanderen. ”, Benadrukt Pascal Léglise, directeur Maatschappelijke Verantwoordelijkheid, Kwaliteit en Duurzame Ontwikkeling.

Appels en peren verkocht in ecologische kartonnen verpakkingen

De appels en peren van Fairebel worden verkocht bij Carrefour (Hyper, Market en Express) per 6 stuks, verpakt in een kartonnen doos of per bak van 9-10 stuks. 

  • Een kartonnen doos met 2kg appels/peren, of ongeveer 6 vruchten, wordt verkocht aan €5,99 en is beschikbaar in Carrefour Hypermarkt

  • Een bak met 1kg appels/peren of ongeveer 9 à 10 vruchten wordt verkocht aan €3,18 en is beschikbaar in Carrefour Market en Express

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.