Familie ​ Versavel combineert warme bakker met Carrefour Express in de Hoppestad

Evere, 30 november 2022 – De familie Versavel uit Ieper opent vandaag een nieuwe Carrefour Express in hartje Poperinge. De familie Versavel, die sinds 1932 een warme bakkerij uitbaat in Ieper, opende vorig jaar reeds een Express in Ieper. Vandaag bouwen ze hun specialiteit als warme bakker verder uit in een gloednieuwe Carrefour Express in de stad van hop en bier.

Een Carrefour Express met de specialiteiten van een warme bakker : De vierde generatie Versavel zet de traditie verder.   

Er werd hard gewerkt om de winkel volledig te verbouwen naar de nieuwste normen en om de klant warm te kunnen onthalen, zoals alleen een warme bakker dat kan. Want daar staat Marieke op. “We willen dat het elke dag een feest blijft voor onze klanten”, zegt ze. “Onze overheerlijke en kraakverse bakkerijproducten zullen er worden aangeboden naast een ruim assortiment kwaliteitsvolle producten van Carrefour”. 

De keuze voor een bijkomende Carrefour Express was een logische stap. De familie Versavel heeft al een Carrefour Express aan de Meenseweg 221-223 in Ieper die heel wat succes oogst. Het Carrefour Express-concept staat voor een aangename, moderne en snelle buurtwinkel waar iedereen zijn noodzakelijke en verse dagelijkse aankopen kan doen.  Ook het feit dat lokale verankering, klantvriendelijkheid, en de aandacht voor lokale producten een onderscheidende factor is, heeft de familie Versavel overtuigd dat Carrefour Express de perfecte partner is voor het verder uitbouwen van een lokaal en ambachtelijk assortiment.

Een vers en uitgebreid assortiment en makkelijk shoppen

Deze Express heeft een winkeloppervlakte van 320 m2, bevindt zich vlak in het centrum en heeft ruime parkeergelegenheid. 

De winkel beantwoordt volledig aan de wensen van de klant die vandaag hoe langer hoe meer aan one stop shopping wil doen.  De klant van deze Carrefour Express van Poperinge krijgt inderdaad alles op eenzelfde plaats om zijn shoppinggemak te vergemakkelijken en te beantwoorden aan zijn dagelijkse noden.   Naast een overheerlijke ambachtelijke bakkerij in bediening kan hij er elke dag terecht voor een mooi assortiment groenten en fruit, vers te persen fruitsap, koffie, een brede waaier aan Carrefour-producten, een Bio-hoek, en een aantal zorgvuldig uitgekozen veggie-producten.  

Ook zijn er handige kant- en klare maaltijden en oplossingen voorhanden : belegde broodjes, maaltijdsalades, warme snackings tot in de winkel gebraden kip aan ‘t spit. 

Ook gekoelde dranken zijn er beschikbaar voor klanten die graag last minute een feestje bouwen of onverwacht op bezoek moeten en een flesje willen meenemen. Wijnen en bubbels staan er gekoeld en klaar om mee te nemen.   

Verder biedt de winkel een traditioneel assortiment aan van verse bloemen evenals kranten en magazines.

Lokale producten in de kijker

De Carrefour Express van Poperinge biedt ook een groot assortiment lokale producten die in de regio geproduceerd worden. Zo vindt de klant er bijvoorbeeld producten als de Rollegemse scharreleieren of beter gekend als “Rollies eitjes”, de Veurn’ Ambachtse paté en potjesvlees, het Poperings Nunnebier van hoge gisting, de bekende West-Vlaamse rillettes, enzomeer. Ook de Torhoutse Wostyn mosterd, en een aantal lokale dranken zoals de Riba Picon, de Picon Amer, limonade van Puckolo en een Cocktail Maison.  Ook de semoelekoeken van atelier ‘t Bakkertje uit Reningelst zijn een vast begrip in de regio van Poperinge en ver daarbuiten. Deze ambachtelijke koeken hebben sinds 1964 een onveranderd recept.

Duurzaam en minder verspillen 

Bij de vernieuwing van de winkel werd veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er net zoals andere Express winkels onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2.

Ook  draagt deze Carrefour Express zijn steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling door samen te werken met Too Good to Go, een initiatief waar Carrefour zich sinds 2018 bij aansluit. De dagverse overschotten of nog eetbare producten die niet verkocht worden na sluitingstijd worden hierbij via de TooGoodToGo app aan een verminderde prijs te koop aangeboden en krijgen zo een tweede leven. Zo kan de klant voor een verlaagde prijs genieten van nog perfect eetbare producten die anders meedogenloos worden weggegooid.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel :

Adres:
Paardenmarkt 10C 

8970 Poperinge

Openingsuren:

Alle dagen, inclusief zon- en feestdagen : van 6u30 tot 19u30
Sluitingsdag : dinsdag

Franchisepartner:
Marieke Versavel

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.