Geoffroy Gersdorff wordt benoemd als Algemeen Directeur van Carrefour Belgium

Evere, 1 juli 2022 - Geoffroy Gersdorff, die vandaag de functie bekleedt van Directeur Aanbod en Goederen van de Groep, wordt benoemd als Algemeen Directeur van  Carrefour Belgium, rapporterend aan de Uitvoerend Directeur van de zone Noord-Europa.

Alexandre Bompard : « Ik reken op Geoffroy Gersdorff die Carrefour België en de verschillende métiers perfekt kent, om onze activiteiten met energie en vastberadenheid in de juiste richting te sturen. Ik bedank François-Melchior de Polignac voor zijn engagement ten dienste van onze transformatie in de verschillende functies die hij heeft bekleed, en voor het parcours dat hij heeft afgelegd binnen onze Groep. »

Geoffroy Gersdorff is gediplomeerd aan de 'Université Catholique de Louvain' en de 'Solvay Brussels School of Economics & Management'. Hij heeft Carrefour België vervoegd in 1997. Nadat hij verschillende functies bekleedde in de afdeling Goederen, werd hij als benoemd als Commercieel Directeur FMCG in 2008.  In 2011 heeft hij de groep vervoegd als Directeur voor de ontwikkeling van het internationale huismerk. In 2013 keerde hij terug naar België, eerst als Directeur Goederen, daarna als COO Hypermarkten en tenslotte als Secretaris-Generaal vanaf 2018. Sinds 2020 was hij Directeur Aanbod en Goederen voor de Groep. 

Daarnaast wordt Laurent Vallée benoemd als Uitvoerend Directeur voor de zone Noord-Europa. Hij behoudt zijn verantwoordelijkheden als Secretaris Generaal, lid van het Uitvoerend Comité van de Groep. 

Alexandre Bompard : « Ik heb alle vertrouwen in de ervaring van Laurent Vallée en zijn kennis van Carrefour die hij sinds 5 jaar heeft opgedaan, om de zone Noord-Europa te besturen. »

Laurent Vallée is gediplomeerd aan de ESSEC, Sciences-Po Paris en alumnus van de ENA. Hij begon zijn carrière aan de Conseil d’État van Frankrijk. In 2008 vervoegde hij het advocatenkantoor Clifford Chance, vooraleer hij werd benoemd in 2010 tot Directeur van burgerzaken bij het ministerie van justitie.  Hij was Secretaris-Generaal van de groep Canal+ van 2013 tot 2015, daarna Secretaris-Generaal van de Grondwettelijke Raad. In 2017 vervoegde hij Carrefour als Secretaris-Generaal en verantwoordelijke voor Internationale Partnerschappen (CPI). 

Deze 2 benoemingen treden in op 4 juli 2022. 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.