Haaaaa, barbecueplezier vind je bij Carrefour met het nieuwe 100% Belgische assortiment Premium Grill en met Carrefour Vegetal

Alle trends voor een geslaagde barbecue

Zaventem, 8 mei 2024 - Met de zonnige dagen in aantocht, helpt Carrefour barbecue liefhebbers zich voor te bereiden op een zomerse gezelligheid. Van aperitief drankjes en bijbehorende snacks, tot seizoensgroenten, kookaccessoires én ons nieuwe 100% Belgische assortiment Premium Grill en Carrefour Vegetal, hebben we alles in huis voor de ideale barbecue.

Premium Grill: ons nieuwe barbecue-assortiment met vlees van 100% Belgische oorsprong

Carrefour lanceert haar nieuwe assortiment Premium Grill, met vlees van 100% Belgische oorsprong, dat volledig inspeelt op de nieuwste barbecue trends. Geïnspireerd door barbecuewedstrijden in de Verenigde Staten, biedt dit assortiment een unieke ervaring met 8 exclusieve producten, zoals ‘rund brisket’, ‘beef hammer’, ‘Shotgun shells’, en gemarineerd spek.

Carrefour Vegetal: nieuwe veggie producten voor de barbecue

Het gamma Carrefour Vegetal kreeg een make-over en werd uitgebreid met nieuwe producten speciaal voor de barbecue zoals chipolata's, worsten met paprikasmaak, hamburgers (natuur of op mexicaanse wijze), visburgers en een ‘plantrecôte. Carrefour besteedt daarnaast ook veel aandacht aan vers bereide salades en groenten zoals paprika's, courgettes, tomaten en ajuin om kleurrijke en smaakvolle brochettes samen te stellen.

Alcoholvrije aperitieven

Alcoholvrije aperitieven stijgen in populariteit. Ze vertegenwoordigen momenteel 15% van de aperitiefmarkt, die met meer dan 70% is gestegen. Carrefour speelt in op deze trend door een gevarieerde selectie alcoholvrije opties aan te bieden die perfect zijn bij een barbecue. Het aanbod van alcoholvrije producten werd overigens uitgebreid tijdens de Carrefour Wijnbeurs van 2023.

Ook het biersegment kent een evolutie in 2023. De sterkste groei, namelijk +9,8%, wordt gezien in de categorie van bierblikjes. Binnen deze categorie zijn alle subsegmenten gestegen, zowel de pilsbieren als speciale bieren en alcoholvrije varianten. Wat betreft de sterke bieren, zijn de trends vooral opvallend in het noorden van het land, terwijl de abdijbieren meer typisch zijn voor het zuiden. Een bijkomende trend is de aanwezigheid van lokale en regionale bieren die voornamelijk in eigen regio worden geconsumeerd.

Een aperitief is niet compleet zonder een assortiment zoute snacks om van te genieten. Ook dit segment presteert goed, met een stijging van 7% in volume en 12% in waarde.

Barbecue accessoires in alle maten en gewichten 

Barbecueën, dat kan altijd en overal dankzij onze compacte barbecue van €12,99, beschikbaar in alle Carrefour Hypermarkten en Carrefour Market. Ideaal voor een kleine tuin of een klein, maar gezellig balkon.We zien momenteel een stijgende vraag naar open vuur BBQ’s (€179, enkel in Carrefour Hypermarkten) en gasbarbecues ​ (€169 euro enkel in Carrefour Hypermarkten).

Beleef deze zomer een onvergetelijke barbecue met Carrefour. Bezoek uw dichtstbijzijnde Carrefour-winkel om onze volledige selectie barbecueproducten te ontdekken!

 

Siryn Stambouli

Siryn Stambouli

Spokesperson, Carrefour

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.