Ieperse warme bakkerij Versavel gaat samenwerking aan met Carrefour Express

Warme bakker Versavel uit Ieper gaat vandaag een samenwerking aan met Carrefour Express. De familie Versavel, die sinds 1932 een warme bakkerij uitbaat in de Meenseweg, verruimt nu haar assortiment met een buurtwinkel voor de residentiële klant die op zoek is naar verse producten of voor de on-the-go klant die snel en gemakkelijk boodschappen wil doen.  Martin Versavel, dochter Marieke en zoon Marijn, blijven hun specialiteit als warme bakker uitbouwen en willen met hun totaal vernieuwde winkel en uitgebreider assortiment hun klanten net dat tikkeltje meer geven.    

Een Carrefour Express met de specialiteiten van de warme bakker : Martin Versavel is trots op de jonge generatie

De huidige winkel werd de voorbije dagen volledig vernieuwd, en de bakkerij werd uitgebreid met een Carrefour Express. Hier worden sinds jaar en dag kraakverse en overheerlijke bakkerijproducten vervaardigd van topkwaliteit. En dat blijft vandaag nog zeker het geval. De passie voor het vakmanschap werd generatie na generatie doorgegeven. Na de derde generatie werd de bakkerij uitgebreid tot kruidenierswinkel en zijn de jongeren mee ingestapt in het bedrijf.

Vader Martin staat aan het roer, samen met zoon Marijn en dochter Marieke. Al van kleins af was het duidelijk dat Marijn in de bakkerswereld terecht zou komen. Hij beheert dan ook vandaag samen met zijn vader het bakkersatelier achteraan in de winkel.  Marieke deed eerst bij andere bedrijven de nodige kennis op en besliste dan om een terugkeer te maken naar haar thuishaven. Zij neemt alles van de Carrefour  Express en administratie onder haar hoede.  Van een gouden combinatie gesproken!

De keuze voor Carrefour Express was voor ons snel gemaakt” zegt Martin. “Het concept Carrefour Express staat voor een aangename, moderne en snelle buurtwinkel waar iedereen zijn noodzakelijke en verse dagelijkse aankopen kan doen.  Ook het feit dat lokale verankering, klantvriendelijkheid, en de aandacht voor lokale producten een onderscheidende factor is, heeft ons overtuigd dat Carrefour Express de perfecte partner is voor het lokaal en ambachtelijk assortiment van onze bakkerij”, voegt Versavel er aan toe.

Focus of verse producten en makkelijk shoppen

De Carrefour Express van Ieper focust op shoppinggemak en de dagelijkse noden van de huidige consument. De klant vindt er elke dag een mooi assortiment groenten en fruit, vers te persen fruitsap, koffie om mee te nemen, een brede waaier aan Carrefour-producten, een heuse Bio-hoek met noten in bulk evenals heel wat vegetarische producten.  

Ook biedt de Express handige kant-en klare maaltijdvoorzieningen en -oplossingen : van een snelle hap zoals belegde broodjes, maaltijdsalades, warme snackings tot in de winkel gebraden kip aan ‘t spit.

Specifiek aan deze Express is ook de frigo met gekoelde dranken. Een feestje straks? De flessen witte, rosé wijnen, cava’s, schuimwijnen en champagnes staan er gekoeld en klaar om mee te nemen.  

Verder biedt de winkel een traditioneel assortiment aan van verse bloemen evenals kranten en magazines.

Lokale producten in de kijker

De familie Versavel is fier te kunnen pronken met een groot assortiment lokale producten die op max 40 km afstand van de winkel geproduceerd worden. Zo vindt de klant er bijvoorbeeld producten als de Rollegemse scharreleieren of beter gekend als “Rollies eitjes”, de Veurn’ Ambachtse paté en potjesvlees, het Poperings Nunnebier van hoge gisting, de bekende West-Vlaamse rillettes, enzomeer. Ook de Koekelaarse Grano Ladies zijn er te vinden, de befaamde ambachtelijke Waltson chips, de Torhoutse Wostyn mosterd, en een aantal lokale dranken zoals de Riba Picon, de Picon Amer en een Cocktail Maison.  Ook de semoelekoeken van atelier ‘t Bakkertje uit Reningelst zijn een vast begrip in de regio van Poperinge en ver daarbuiten. Deze ambachtelijke koeken hebben sinds 1964 een onveranderd recept.

Too Good To Go en duurzaamheid

Deze Express draagt ook zijn steentje bij in de strijd tegen voedselverspilling door samen te werken met Too Good to Go. De dagverse overschotten of nog eetbare producten die niet verkocht worden na sluitingstijd worden hierbij via de TooGoodToGo app aan een verminderde prijs te koop aangeboden. Zo kan de klant voor een prijsje genieten van nog perfect eetbare producten die anders meedogenloos worden weggegooid.

 Bij de vernieuwing van de winkel werd ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Zo wordt er net zoals andere Express winkels onder meer gewerkt met een koelingsinstallatiesysteem op CO2.

Winkelcomfort - ook op zon- en feestdagen    

Deze Express heeft een winkeloppervlakte van 311 m2 en  bevindt zich nabij de op- en afrit van de autosnelweg (A19).

De winkel is ook op zon- en feestdagen open van 6u tot 19u30 zodat u ook die dagen gemakkelijk nog last minute boodschappen kunt doen.

Hieronder vindt men enkele sfeerbeelden van de winkel.

Adres:
Meenseweg 221-223
900 Ieper

Openingsuren:
Alle dagen open!
Maandag-zaterdag : van 6u tot 19u.
Zon- en feestdagen :  van 6u tot 19u30.

Franchisepartners:
Martin, Marieke en Marijn Versavel.

 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.