Internationale dag van de rechten van de vrouw -Mannen en vrouwen gelijk behandeld bij Carrefour

Zaventem, 8 maart 2023 - Deze 8 maart is de Internationale dag van de rechten van de vrouw. Bij deze gelegenheid herinnert Carrefour eraan dat deze dag een gelegenheid is om de strijd voor vrouwenrechten en in het bijzonder voor het einde van de ongelijkheid met mannen onder de aandacht te brengen. Daarom worden mannen en vrouwen bij Carrefour op dezelfde manier behandeld. Ze worden voor hetzelfde werk, hetzelfde loon betaald. Gelijke beloning voor mannen en vrouwen is gegarandeerd in het loonbeleid van Carrefour.

In dezelfde lijn als het programma "Act for Food", dat zich inzet voor kwaliteitsvoeding die voor iedereen toegankelijk is, heeft Carrefour het programma "Act for Diversity" gelanceerd. Diversiteit en inclusie maken integraal deel uit van het strategisch plan 2023-2026 van Carrefour België. Om de organisatie van morgen op te bouwen, werkt Carrefour meer aan de bewustmaking van de dimensies van inclusie, zowel voor haar klanten als voor haar werknemers.

Handelen voor diversiteit

Een samenleving kan alleen vrij en gelijk zijn als iedereen vrij en gelijk is. Volgens de VN is "gendergelijkheid een essentieel element voor duurzame ontwikkeling, economische groei en vrede en veiligheid". Carrefour wil daarom alle vormen van discriminatie bestrijden. Binnen Carrefour België is een groep "gemengde diversiteit" opgericht om deze voor het bedrijf belangrijke kwesties beter te ontwikkelen.

Daarom richt Carrefour zich op drie belangrijke elementen, legt Vanessa Perin, Directeur Sociale Betrekkingen Carrefour België, uit: "Enerzijds zullen we de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen op alle niveaus van onze organisatie blijven bevorderen. Dit is een sleutelprincipe in ons aanwervingsbeleid en in de opvolging van de loopbaanontwikkeling binnen het bedrijf. Maar we willen ook van de integratie van gehandicapte werknemers een prioriteit maken en we willen ook de toegankelijkheid van onze winkels voor onze mindervalide klanten verbeteren. Ten slotte ontwikkelen we ook specifieke programma's en opleidingen voor de integratie en betrokkenheid van jongeren en ouderen bij Carrefour in België."

Gelijk loonbeleid bij Carrefour

Zoals Damien Van Der Stichele, Total Rewards Director, uitlegt: "Carrefour zet zich in voor diversiteit en inclusiviteit, wat ook inhoudt dat we vechten voor vrouwenrechten en een einde maken aan de ongelijkheid met mannen. Daarom betalen we mannen en vrouwen gelijk voor hetzelfde werk. Gelijk loon voor mannen en vrouwen is gegarandeerd in het loonbeleid van Carrefour. Wij houden rekening met objectieve criteria, bijvoorbeeld met betrekking tot de functie, verantwoordelijkheden en impact op de organisatie."

Carrefour x Lead Network

Carrefour is stichtend partner van LEAD Network (Leading Executives Advancing Diversity): een netwerk dat tot doel heeft vrouwen in de retail sector in Europa aan te trekken, te behouden en vooruit te helpen door middel van onderwijs, leiderschap en bedrijfsontwikkeling. 

Carrefour deelt deze waarden en is er net als het LEAD-netwerk van overtuigd dat organisaties meer duurzame waarde kunnen creëren door gebruik te maken van het volledige scala aan talent, via een divers personeelsbestand waarin zowel mannen als vrouwen ten volle kunnen bijdragen aan het creëren van waarde voor hun bedrijf.

Op 16 maart vindt bij Carrefour in Zaventem een LEAD-event plaats rond met als titel

LEAD-ing with the NXT GEN

How to effectively engage the future generation of leaders in the workplace

Speakers:

  • Geoffroy Gersdorff, General Manager Carrefour Belgium
  • Dean Davey, Partner – Workforce Advisory Leader, EY

Meer info vind je hier: https://leadmembers-eu.net/events/107205

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.