Jommeke - ‘De Jungfrau smelt!’ en Blake en Mortimer - ‘De laatste farao’ verkozen tot Strips van het Jaar 2019 door de Carrefour-klanten

  • 5.000 Carrefour-klanten en een professionele jury stemden voor hun favoriete stripverhaal
  • Jommeke met ‘De Jungfrau smelt!’ en Blake en Mortimer met ‘De laatste farao’ winnen de prijs, respectievelijk voor Franstalige en Nederlandstalige kiezers
  • Carrefour verkoopt ruim 500.000 strips per jaar in haar Hypermarkten Carrefour

2 december 2019- België staat bekend als het land van het stripverhaal. Om deze passie voor de tekstballon te vieren, organiseerde Carrefour de eerste Stripprijs voor het groot publiek. En deze eerste editie was meteen een succes! Voor deze wedstrijd werden 12 nieuwe strips geselecteerd, waaruit onze klanten een keuze konden maken. Bijna 5.000 deelnemers stemden op hun favoriete titel.

En de winnaar is …

De winnende strip voor de Nederlandstalige stemmers is Jommeke met ‘De Jungfrau smelt!’ van stripauteur Gerd Van Loock. Hij stak met kop en schouders boven alle andere stripverhalen uit. Aan Franstalige zijde wast het Blake en Mortimer met ‘De laatste farao’ die het haalde van alle andere titels, door het Belgisch kwartet regisseur Jaco Van Dormael, de schrijver Thomas Gunzig, de ontwerper François Schuiten en de colorist Laurent Durieux.

De prijs werd uitgereikt op 27 november in de Hypermarkt Carrefour van Evere, in aanwezigheid van alle stripauteurs en vertegenwoordigers van de uitgeverijen als ook medewerkers en directieleden van Carrefour België. De twee winnaars kregen al een ereplaats in onze schappen met een vermelding ‘Prijs toegekend door Carrefour-klanten’.

Een succesverhaal

Niet alleen het aantal deelnemers maakt duidelijk dat de eerste Stripprijs van carrefour België een succes was. In de winkels was er een stijging van maar liefst 12% merkbaar in de verkoop van de stripverhalen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Carrefour, een vaste waarde voor de stripliefhebber

In haar Hypermarkten Carrefour biedt de retailer een zeer ruime keuze aan strips waar stripliefhebbers hun hart aan kunnen ophalen. Allemaal opgeteld betekent dit 2.250 meter strips. De verkoop van strips bij Carrefour boomt sinds enkele jaren, met ruim 500.000 verkochte albums elk jaar, wat overeenkomt met zo’n 25.000.000 bladzijden gevuld met tekstballonnen.

De laureaten van de Carrefour Stripprijs 2019

  • Jommeke, De Jungfrau smelt!, door Gerd Van Loock, verschenen bij Ballon Comics
  • Blake en Mortimer, De laatste farao (Album 11), door François Schuiten, Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael en Laurent Durieux, verschenen bij Dargaud

Klik hier voor de media toolkit met foto’s en documenten.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.