Kip van Weleer van de Kwaliteitsketen Carrefour: authentiek, lekker en 100% Belgisch

tinywow_MV4-FQC22046NL-SPOTTER-POULETDANTAN-A6_17898586_1.png
  • Gekweekt met toegang tot buitenweide in de Belgische Ardennen gedurende minstens 53 dagen

  • Lokaal, 100% plantaardig voer  zonder ggo’s  (<0,9%)

  • Volledige traceerbaarheid dankzij blockchain

Zaventem, 28 maart 2023 - Carrefour brengt de Kip van Weleer van de Kwaliteitsketen Carrefour onder de aandacht. De partner van Carrefour, gevestigd in Bertrix in de provincie Luxemburg, kweekt deze uitzonderlijke kippen volgens een traditionele en duurzame kweekmethode met respect voor het dierenwelzijn en het milieu.

Op zoek naar het allerbeste

Geleid door uitmuntendheid en duurzaamheid als waarde, beschikt deze partner over echte knowhow en respect voor de traditionele en duurzame landbouw. De producenten hanteren strikte en respectvolle kweekmethodes voor deze kwaliteitskip. De kip van Weleer is een smaakvol 100% Belgische kip, geproduceerd in een kort circuit in samenwerking met Carrefour. Het is afkomstig van een rustiek kippenras, geselecteerd om te voldoen aan de eisen van de Kwaliteitsketen Carrefour. 

De kippen van Weleer van de Kwaliteitsketen Carrefour hebben een unieke kwaliteit door hun natuurlijke 100% plantaardige voer op basis van tarwe en maïs. Deze granen worden lokaal geproduceerd volgens duurzame landbouw door een lokale ambachtelijke molen, wat resulteert in een eindproduct van zeer hoge kwaliteit.

Duurzaamheid in het hart van het project

Om het label Kwaliteitsketen Carrefour te verkrijgen, moeten de producenten aan bepaalde eisen voldoen, met name op het gebied van traceerbaarheid. Het hele bedrijf moet aan zeer strenge specificaties voldoen. Op het gebied van ruimtevoorziening gelden strenge duurzaamheidsregels:

  • natuurlijke ventilatie en verlichting,

  • Ruime infrastructuren met veel lichtinval 

  • lage dichtheid.

Bovendien wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de kippen:

  • ze krijgen een buitenren en natuurlijk voer zonder ggo’s (<0,9%)

  • Gekweekt zonder antibioticabehandelingen vanaf de leeftijd van 2 weken

Respect voor de kippen en hun omgeving is dus erg belangrijk want het garandeert Belgisch, lokaal en lekker vlees dat voldoet aan de criteria van de Kwaliteitsketen Carrefour. Een van de principes van de kwaliteitsketen Carrefour is ook het respect voor de producenten en hun werk. Het is voor Carrefour belangrijk om een eerlijke relatie met de Belgische producenten te onderhouden.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.