Kip van Weleer van de Kwaliteitsketen Carrefour: authentiek, lekker en 100% Belgisch

  • Gekweekt met toegang tot buitenweide in de Belgische Ardennen gedurende minstens 53 dagen

  • Lokaal, 100% plantaardig voer  zonder ggo’s  (<0,9%)

  • Volledige traceerbaarheid dankzij blockchain

Zaventem, 28 maart 2023 - Carrefour brengt de Kip van Weleer van de Kwaliteitsketen Carrefour onder de aandacht. De partner van Carrefour, gevestigd in Bertrix in de provincie Luxemburg, kweekt deze uitzonderlijke kippen volgens een traditionele en duurzame kweekmethode met respect voor het dierenwelzijn en het milieu.

Op zoek naar het allerbeste

Geleid door uitmuntendheid en duurzaamheid als waarde, beschikt deze partner over echte knowhow en respect voor de traditionele en duurzame landbouw. De producenten hanteren strikte en respectvolle kweekmethodes voor deze kwaliteitskip. De kip van Weleer is een smaakvol 100% Belgische kip, geproduceerd in een kort circuit in samenwerking met Carrefour. Het is afkomstig van een rustiek kippenras, geselecteerd om te voldoen aan de eisen van de Kwaliteitsketen Carrefour. 

De kippen van Weleer van de Kwaliteitsketen Carrefour hebben een unieke kwaliteit door hun natuurlijke 100% plantaardige voer op basis van tarwe en maïs. Deze granen worden lokaal geproduceerd volgens duurzame landbouw door een lokale ambachtelijke molen, wat resulteert in een eindproduct van zeer hoge kwaliteit.

Duurzaamheid in het hart van het project

Om het label Kwaliteitsketen Carrefour te verkrijgen, moeten de producenten aan bepaalde eisen voldoen, met name op het gebied van traceerbaarheid. Het hele bedrijf moet aan zeer strenge specificaties voldoen. Op het gebied van ruimtevoorziening gelden strenge duurzaamheidsregels:

  • natuurlijke ventilatie en verlichting,

  • Ruime infrastructuren met veel lichtinval 

  • lage dichtheid.

Bovendien wordt veel aandacht besteed aan het welzijn van de kippen:

  • ze krijgen een buitenren en natuurlijk voer zonder ggo’s (<0,9%)

  • Gekweekt zonder antibioticabehandelingen vanaf de leeftijd van 2 weken

Respect voor de kippen en hun omgeving is dus erg belangrijk want het garandeert Belgisch, lokaal en lekker vlees dat voldoet aan de criteria van de Kwaliteitsketen Carrefour. Een van de principes van de kwaliteitsketen Carrefour is ook het respect voor de producenten en hun werk. Het is voor Carrefour belangrijk om een eerlijke relatie met de Belgische producenten te onderhouden.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.