Meer dan 1000 Carrefour-producten nu beschikbaar op Yuka

Carrefour Belgium sluit zich als eerste merk in België aan bij het programma “Transparantie voor de Consument” van Alkemics. Het bedrijf deelt ook als eerste alle informatie over voedingsproducten van huismerken via Yuka.

Dit initiatief maakt deel uit van het wereldwijde programma “Act for Food” waarmee Carrefour een concrete bijdrage wil leveren aan de voedingstransitie, van productie tot consumptie (traceerbaarheid van producten, toegang tot biologische, 100% lokale producten, enz.).

Transparante informatie aanmoedigen

Dankzij dit partnerschap met het platform Alkemics wordt een betrouwbare, geautomatiseerde en voortdurend bijgewerkte overdracht van gegevens gegarandeerd. Vanaf nu is alle informatie over de producten van Carrefour Belgium beschikbaar op de applicatie Yuka. In totaal zijn er op Yuka meer dan 1.000 referenties voor voedingswaren beschikbaar voor de Belgische consument.

Doelstelling van het bedrijf: Aan de huidige verwachtingen van consumenten op het gebied van kwaliteit en transparantie voldoen.

“Met “Act for Food” speelt Carrefour reeds een belangrijke rol in de voedingstransitie. Het bedrijf engageert zich om informatie te delen en de consument op weg te helpen. De consument moet namelijk met kennis van zaken een keuze kunnen maken. Onze nieuwe samenwerking met Alkemics maakt deel uit van deze voortdurende positionering,” legtDavid Kestermans, Directeur Marketing en Digitale Transformatie bij Carrefour Belgium, uit. “Het is de missie van Carrefour om het beste voor iedereen toegankelijk te maken. Wij streven ernaar de consument meer transparantie te bieden, ongeacht het noteringssysteem of de gebruikte applicatie.” »

Een opwaartse beweging in gang zetten tussen applicaties, distributeurs en consumenten

De voordelen van Alkemics en het programma “Transparantie voor de Consument” zijn duidelijk: Fabrikanten, producenten en distributeurs kunnen heel eenvoudig openbare informatie die zich op producten bevindt (zoals samenstelling, voedingsinformatie en allergenen) delen met applicaties zoals Yuka. Op deze manier kunnen ze beter beantwoorden aan de verwachtingen van de consument.

Gedaan met onnauwkeurige informatie, onjuiste beoordelingen en slechte foto's! Merken nemen het heft in eigen handen en delen informatie in real time met de consument. Ze zijn een betrouwbare bron van gegevens voor de applicaties voor de consument met het programma “Transparantie voor de consument.” Ze brengen meer transparantie door informatie die belangrijk is voor de consument te delen. De consument heeft op zijn beurt toegang tot betrouwbare informatie die in real time bijgewerkt wordt door de merken voor elk product dat hij via zijn favoriete app opzoekt.

“Transparantie van informatie is vandaag de dag een bepalende factor in het aankoopproces, op gelijke voet met de eigenschappen van het product. Wij streven ernaar om merken en distributeurs af te stemmen op de verwachtingen van de consument. Wij bieden daarvoor een eenvoudig en uniek instrument aan om productinformatie te delen met tientallen applicaties voor consumenten zoals bijvoorbeeld Yuka,” benadrukt Antoine Durieux, medeoprichter en CEO van Alkemics. “Carrefour Belgium is momenteel een pionier op het gebied van transparantie voor de consument in België. Wij hopen dat deze aanpak andere distributeurs kan overtuigen om dit voorbeeld te volgen.” »

 

Over Alkemics-Salsify: 

Alkemics is een platform voor het beheer van de leverancierservaring. Het wordt gebruikt door de grootste Europese distributeurs om producten van meer dan 20.000 merken te ontdekken, indexeren of op de markt te brengen. Merken delen hun productcatalogus via allerlei kanalen en gebruiken het platform om hun zichtbaarheid bij distributeurs te vergroten en transparanter te zijn naar de consument toe. Het platform staat niet alleen open voor de voedingsindustrie, maar ook voor de gespecialiseerde distributie zoals de doe-het-zelfsector, schoonheidsproducten, gezondheidsproducten, speelgoed of meubels.

In mei 2021 werd Alkemics het Europese filiaal van het Amerikaanse bedrijf Salsify. De combinatie van deze twee oplossingen heeft geleid tot de oprichting van het platform “Commerce Experience Management” (CommerceXM) om op die manier leveranciers en distributeurs een hechtere samenwerking te kunnen bieden in meer dan 80 landen. Omdat informatie in elke fase van de commerciële relatie vlot uitgewisseld kan worden, kunnen producten sneller op de markt gebracht worden. Dit biedt een nooit geziene productervaring ongeacht het aankoopkanaal van de consument.

De grootste wereldwijd aanwezige merken zoals Mars, L'Oréal, Coca-Cola, Bosch en GSK en distributeurs zoals E. Leclerc, Carrefour, Intermarché en Metro gebruiken het platform Salsify dagelijks om de uitdagingen van de digitale wereld en de omnichannel-ervaring het hoofd te kunnen bieden.

Salsify is nu het toonaangevende wereldwijde technologische platform voor het beheer van de handel en wordt ondersteund door R&D-teams en de meest performante producten. Het bedrijf dat uit de fusie voortgekomen is, heeft een omzet van meer dan 100 miljoen dollar en stelt 600 mensen tewerk in kantoren in Parijs, Boston en Lissabon.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.