Nieuw bij Carrefour: de ocean bags van zeeafval

  • Carrefour lanceert een nieuw assortiment zakken gemaakt van zeeafval
  • Het assortiment ‘ocean bags’ bestaat uit 3 modellen: een boodschappentas, een trolleytas en een opvouwbare tas.
  • Dit nieuwe aanbod is een aanvulling op andere duurzame alternatieven, zoals zakken van biokatoen die al beschikbaar zijn in 2 modellen: draagtas en zakjes voor groenten en fruit
  • Carrefour stopt de verkoop van plastic zakken van 10 eurocent, waardoor 700 ton plastic per jaar worden bespaard

Met de verbintenissen en concrete acties van het Act for Food-programma zet Carrefour zich in voor het recht op voedselkwaliteit voor alle consumenten. Deze zijn verzameld in 20 acties, waarvan 3 gericht zijn op de verpakkingen van het eigen Carrefour-merk. Carrefour is van plan de plastic zakjes te verwijderen die aan de kassa worden verkocht tegen 10 cent. Als alternatief biedt Carrefour andere tassen aan de kassa voor fruit en groenten in bulk: tassen gemaakt van biokatoen (zie foto), jute (zie foto), papier en de ocean bags (zie foto), gerecycleerd uit zeeafval.

Act For Food: concrete verbintenissen om plastic te bestrijden

Carrefour engageert zich via 3 acties van het Act For Food-programma: actie 9, actief strijden tegen plastic ; actie 11, verminderen van de verpakking van haar eigen producten en actie 14, streven naar 100% recycleerbare verpakkingen voor Carrefour-producten in 2025. Er wordt een actieplan opgesteld om verpakkingsinnovaties van het eigen merk in te schrijven in een kringloopeconomie.

Een gamma duurzame tassen gemaakt van zeeafval

Met de principes van de kringloopeconomie in het achterhoofd heeft Carrefour zorgvuldig een assortiment herbruikbare tassen ontwikkeld, gemaakt van gerecycleerde en recycleerbare materialen. Deze nieuwe tassen zijn innovatief op drie niveaus: de manier waarop ze zijn vervaardigd, de gebruikte grondstoffen en de samenwerkingen. Ze zijn beter aangepast aan de behoeften van de klanten: zowel voor gebruik tijdens de boodschappen als voor andere gelegenheden in het dagelijks leven.

Dit gamma bestaat uit drie modellen.

  1. De totebag gemaakt van 100% gerecycleerd plastic verzameld in de oceanen, in samenwerking met de organisatie Seaqual. Deze reinigt de oceanen en de zeebodem. Met 10 kg plastic kan zij 100 zakken produceren. Dankzij deze samenwerking kan Carrefour actief werken op de netheid van de oceanen en de zeebodem.
  2. De opvouwbare tas gemaakt van gerecycleerde PET-flessen. 4 flessen worden verwerkt in een zak. Deze zal beschikbaar zijn in 2020.
  3. De trolleytas vervaardigd op basis van gerecycleerde materialen.

Nu al beschikbaar: een scala aan alternatieven in biokatoen en jute

In september 2019 lanceerde Carrefour een assortiment zakken van biokatoen en jute (zie foto’s). Dit assortiment bestaat uit drie modellen: een grote boodschappentas van biokatoen met dubbele handgreep voor het gebruiksgemak, twee maten biokatoenen zakjes voor het verpakken van fruit en groenten en een jutezak ontworpen voor het verpakken van groenten en fruit.

U kunt het Act for Food-actieprogramma ontdekken via deze link: https://actforfood.carrefour.eu/nl

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.