Nieuw: Carrefour rekruteert franchisepartners via videochat

Met haar nieuwe wervingscampagne doorbreekt Carrefour het huidige sombere economische klimaat door luid en duidelijk te stellen dat het nu wel degelijk een goed moment is om een eigen winkel te openen. Carrefour maakt het potentiële franchisenemers mogelijk om veilig van in hun kot de mogelijkheden te ontdekken. Dat doet het via videochat.

Een positieve boodschap: ja, dit is hét moment om te ondernemen

Carrefour lanceerde deze week een nieuwe wervingscampagne. Het merk is voortdurend op zoek naar gemotiveerde ondernemers om als zelfstandige uitbaters winkels over te nemen of nieuwe winkels te openen.

In dit onzekere economische klimaat kiest Carrefour ervoor om een positieve boodschap uit te dragen door te stellen dat het nu hét moment is om een winkel te openen.

Supermarkten en buurtwinkels maken zich in deze crisisperiode immers onmisbaar en tonen dat ze meer dan ooit het vertrouwen van hun klanten genieten.

De foodretailsector is stabiel en biedt mooie kansen voor toekomstige winkeliers die op zoek zijn naar een succesvol concept.

Het is voor Carrefour ook een kans om het franchiseaanbod te promoten en gemotiveerde ondernemers de kans te bieden om hun eigen winkel te openen als zelfstandige, en tegelijkertijd te profiteren van de steun en reputatie van een sterk merk met 700.000 trouwe klanten in België.

Videochat: een vernieuwend en 100% digitaal concept

Terwijl reizen en vergaderingen beperkt blijven en digitale contacten de norm zijn geworden, past Carrefour zich aan door een nieuw concept te lanceren als alternatief voor het traditionele rekruteringsproces.

Op 8, 9 en 10 juni kunnen geïnteresseerden met al hun vragen via videochat terecht bij de rekruteerders van Carrefour. Het enige wat ze moeten doen is zich inschrijven op de website ikwordfranchisenemer.be.

Tijdens een informeel gesprek zullen potentiële kandidaten via speeddates zelf kunnen evalueren of het concept overeenstemt met wat ze zoeken. In alle veiligheid, vanuit hun kot.

Ze kunnen dan ook vrijblijvend de mogelijkheden in hun regio ontdekken. Voldoen kandidaten aan het profiel en wordt hun aanvraag geaccepteerd, dan kunnen ze een franchisecontract ondertekenen.

De Carrefour-franchises: twee concepten, twee profielen

Carrefour zoekt op dit moment nog franchisenemers in de provincies Luik, Luxemburg, Namen, Henegouwen, Wallonië en Vlaams-Brabant, Oost- en West-Vlaanderen, voor zijn twee concepten: Carrefour Express en Carrefour Market.

  • Carrefour Express groepeert buurtwinkels met langere openingstijden in dorps- of stadscentra of aan invalswegen. De partner-franchisenemer staat in direct contact met de klant, eventueel bijgestaan door een klein team.

Een eigen Carrefour Express-winkel openen kan met een eigen bijdrage vanaf €75.000, aangevuld met een investeringslening.

  • Carrefour Market brengt retailers samen die gespecialiseerd zijn in verse producten en zich richten op service, winkelplezier en loyaliteit. De partner-franchisenemer is een echte bedrijfsleider en stuurt een eigen team.

Een eigen Carrefour Market-winkel openen kan met een eigen bijdrage vanaf €150.000, aangevuld met een investeringslening.

De zelfstandige uitbater van een Carrefour-winkel kan, ongeacht het concept, rekenen op: technologie en opleidingen van het merk, professionele verkoopondersteuning, ondersteuning bij marketing- en promotieacties, logistiek en de koopkracht van een grote groep.

Carrefour België in cijfers

  • Meer dan 15 jaar ervaring als franchisegever
  • Meer dan 750 winkels in België
  • 45 hypermarkten
  • 443 Carrefour Market-supermarkten
  • 300 Carrefour Express-buurtwinkels
  • 200 afhaalpunten
  • Meer dan 700.000 klanten per dag
  • Meer dan 70% van de Carrefour-producten is afkomstig van Belgische kmo’s en leveranciers.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.