Skip to Content

Primeur in België: Carrefour werkt samen met Uber Eats voor thuisbezorging van boodschappen

Vrijdag 30 oktober 2020 - Carrefour en Uber Eats versterken hun banden door een overeenkomst te sluiten voor de levering van dagelijkse boodschappen. Ook kondigen ze de lancering van deze dienst aan in België, met name in Brussel en Luik.

Vanaf deze week kunnen consumenten hun boodschappen doen op Uber Eats. De twee merken hebben hun krachten gebundeld om consumenten te helpen bij het kopen van alledaagse producten, maar ook van schoonmaak en hygiëneproducten. De boodschappen worden binnen 30 minuten thuisbezorgd. 

Het assortiment telt 1180 referenties waardoor consumenten toegang hebben tot een wijd aanbod in alle categorieën. Het merk Carrefour is ook beschikbaar op de applicatie Uber Eats.

Carrefour is de enige retailer die zijn klanten levering via Uber Eats aanbiedt in de twee grote steden Brussel en Luik. Dit binnen een straal van 3 à 4 km van het stadscentrum.

Carrefour België is na Frankrijk het tweede land dat geniet van dit partnerschap met een lancering in Brussel en Luik. Andere steden in België en andere landen van de Carrefour-group zullen in de komende maanden volgen.

“Carrefour is erg trots op de samenwerking met Uber Eats. Zo krijgen onze klanten steeds makkelijker toegang tot thuisbezorging en  kunnen we onze diensten naar de klanten toe versterken” zegt François-Melchior de Polignac, CEO van Carrefour België.

"We zijn erg blij dat we onze strategische samenwerking met een deskundige speler als Carrefour kunnen blijven versterken en de toegang tot de levering van boodschappen kunnen democratiseren door middel van een betrouwbare, snelle en betaalbare ervaring", vertelt Stéphane Ficaja, General Manager van Uber Eats Europa Midden-Oosten Afrika.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.