Primeur in Europa: Carrefour België test autonome bezorging door robot dankzij de kunstmatige intelligentie van DELIVERS.AI

Brussel, 13 januari 2023 - Voor het eerst in Europa test Carrefour België de bezorging door een robot van DELIVERS.AI die uitgerust is met kunstmatige intelligentie. De robot is 100% autonoom en zal in staat zijn om vanuit de winkels boodschappen thuis te bezorgen als de tests succesvol verlopen. Carrefour België werkt samen met de specialist DELIVERS.AI om deze unieke dienst in Europa te ontwikkelen. Op termijn zullen klanten via online platforms bestellingen kunnen plaatsen en binnen 15 minuten geleverd worden. Deze dienst zal het aanbod van thuisbezorging uitbreiden naar nieuwe gebieden om thuisbezorging sneller en toegankelijker te maken in heel België.

 

De tests vinden plaats in het Corporate Village in Zaventem

De cartografie van het Corporate Village in Zaventem is voltooid en de tests worden momenteel uitgevoerd en zullen tot het einde van het voorjaar duren. Dit kantorenpark heeft een oppervlakte van 60.000m² en bestaat uit 6 gebouwen die een tiental bedrijven groeperen waar in totaal 9.000 werknemers werken. In eerste instantie zal een panel van 20 vrijwillige testers worden samengesteld om deze testfase uit te voeren. De robots zullen dan het hele Corporate Village afleveren.

Levering op kantoor vanuit de Corporate Village

De medewerkers van het Corporate Village toegang hebben tot 500 artikelen die te koop zijn in de Carrefour in het hart van het kantorenpark. Ze zullen keuze hebben uit de 500 artikelen die beschikbaar zijn in het assortiment van de Carrefour-winkel in het hart van het kantorenpark. 

Het assortiment is op maat gemaakt: vers gesneden fruit en koffiekoeken voor het ontbijt, salades, gezonde kant-en-klare maaltijden en dagverse broodjes die ter plaatse bereid worden in een atelier voor de lunch, evenals gezonde of gezouten en zoete tussendoortjes voor de namiddag. Daarnaast kunnen de medewerkers van het Corporate Village er ook terecht voor hun dagdagelijkse boodschappen.

Een 100% autonome leveringsdienst met nul CO2-uitstoot

De dienst is gericht op stadscentra en zal aanvankelijk beschikbaar zijn in grote steden zoals Brussel, Antwerpen, Luik en Gent. De robot zal ook een revolutie betekenen voor kleine en middelgrote steden die momenteel niet bediend worden door thuisbezorging. De autonome robotbezorging biedt een opportuniteit voor deze gebieden.

DELIVERS.AI combineert ervaring in computervisie en robotica en heeft een autonome robot gecreëerd die geen CO2 uitstoot. De robot is uitgerust met  8 camera's en sensoren die vooraf het bewegingsgebied in kaart hebben gebracht. Daardoor beweegt de robot veilig, vermijdt hij obstakels en is hij heel zichtbaar dankzij meerdere indicatielampjes. 

De testfase zal, indien succesvol, worden gevolgd door een proef in een hypercentrum.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.