Roséwijn, Italiaanse schuimwijn en alcoholvrije wijn koplopers op de Carrefour wijnbeurs 2023 

Zaventem, 07 septembre 2023 – We genieten zoals zovelen maar wat graag van een goed glas wijn. Zoet en fruitig, mild of pittig, tijdens een aperitief thuis of een etentje met de familie. Wijnen bestaan er voor elke gelegenheid en volgens ieders smaak. Bovendien zijn wijnen booming. Vooral de roséwijnen en de Italiaanse schuimwijnen doen het goed. Dat een glas wijn ons af en toe wel smaakt, heeft ook Carrefour België goed begrepen. De supermarktketen organiseert van woensdag 13 september tot maandag 2 oktober 2023 haar jaarlijkse wijnbeurs in alle Carrefour Hypermarkten en Carrefour Markets. Nieuw dit jaar? Klanten ontdekken het heerlijk aanbod alcoholvrije wijnen van Carrefour. 

Zowel de wijnkenners als de wijnliefhebbers krijgen zeker een nieuwe smaakbeleving op de wijnbeurs van Carrefour. Ze zullen er een breed assortiment kwaliteitswijnen ontdekken tegen betaalbare prijzen. Zo zet Carrefour aan de hand van diverse acties een uniek assortiment van Grand Crus in de kijker met als de winnaars van de Concours Mondial de Bruxelles – het ‘wereldkampioenschap van de wijn’ waar ruim 8.000 wijnen uit 45 landen beoordeeld worden. 

Roséwijn en Italiaanse schuimwijn op kop 

Eén ding is duidelijk: Belgen houden nog steeds van een glaasje wijn. Toch veranderde tussen 2022 en 2023 de consumptie. Voor witte wijnen denken consumenten meer outside of the (wine)box en wenden ze zich steeds meer tot producenten buiten Frankrijk (+2,2%). Voor roséwijnen daarentegen zijn Franse producenten het populairst (+2%). Hoewel rode wijn de bestverkochte stille wijn in België blijft, daalde de verkoop wel met 9%. 

Bij de mousserende wijnen zien we een daling van 4%. Dit is vooral te wijten aan de daling van de verkoop van champagnes (-16%). Bij champagnes werd de prijs sterker beïnvloed door de inflatie dan bij andere mousserende wijnen. Voor bubbelplezier weken de Belgen dan ook uit naar andere soorten mousserende wijn, zoals Italiaanse schuimwijn waarvan de verkoop met 5,2% steeg. 

Een groeiende interesse in alcoholvrije wijnen 

Dit jaar schenkt Carrefour tijdens de wijnbeurs bijzondere aandacht aan haar alcoholvrije wijnen – zowel met als zonder bubbels. Alcoholvrije wijnen vormen een groeiend segment dat perfect aansluit bij de wensen van talloze klanten die een kwaliteitsproduct zoeken zonder de beperkingen van alcohol. De productieprocessen van vandaag maken het mogelijk om de subtiele smaken en aroma's van wijn te verkrijgen en te behouden, zonder dat er alcohol ontstaat. ​ 

De wijnexperts van Carrefour tot uw dienst 

De twee wijnexperts van Carrefour, Olivier Goyvaerts en Maxime Lebrun, zijn zoals altijd op zoek gegaan naar de beste selectie kwaliteitswijnen voor de wijnbeurs. Olivier Goyvaerts bezoekt meerdere keren per jaar Franse wijnhuizen, terwijl Maxime Lebrun alle andere wijnproducerende regio’s afreist om de beste wijnen te ontdekken. Tussen de selectie van de twee wijnexperts zitten ook een groot aantal biowijnen (10% van de selectie) en wijnen die Demeter-gecertificeerd zijn – het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding. Schuimwijnen vertegenwoordigen 10% van het aanbod van de wijnbeurs. Op die manier biedt Carrefour op de wijnbeurs voor iedereen wat wils en zijn er wijnen te vinden voor elke smaak, gelegenheid en budget. 

Folder Wijnfestival Carrefour 2023

PDF - 26 Mb

Boekje Wijnfestival Carrefour 2023

PDF - 10 Mb

Als u de foto's in HD-formaat wilt, neem dan ​ gerust contact op met Siryn Stambouli.

 


Siryn Stambouli

Siryn Stambouli

Spokesperson, Carrefour

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.