Carrefour maakt het beste toegankelijk voor iedereen met haar campagne ‘Gezonde prijzen’, kleine prijzen met grootse principes

  • Evere, 1 juni 2021 - Carrefour start deze week opnieuw met de campagne “Gezonde Prijzen” die haar missie weerspiegelt om het beste toegankelijk te maken voor iedereen

  • Het aantal gezonde prijzen groeit vanaf 31 mei van 340 naar 470 producten

  • De gezonde prijzen weerspiegelen inspanningen op de prijs, de kwaliteit, de herkomst, de samenstelling en de duurzaamheid van de producten. De producten zijn bijvoorbeeld biologisch gecertificeerd, bevatten geen conserveermiddelen, geen palmolie, hebben een zoutreductie ondergaan, zijn geproduceerd in België, fair trade, zonder kleurstoffen of ze hebben een recycleerbare verpakking.

  • De prijs is hetzelfde in alle winkels van Carrefour: Hypermarkt, Market, Express en op carrefour.be

Kleine prijzen met grootse principes

Om leider te worden van de voedseltransitie, heeft Carrefour ‘Act for Food’ gelanceerd en zet de retailer zich dagelijks in om een gezondere en meer duurzame voeding toegankelijk te maken voor iedereen. De producten van het merk Carrefour staan centraal in dit engagement door niet alleen te werken aan de kwaliteit, de herkomst, de samenstelling en de duurzaamheid van de producten, maar ook aan de prijs. Dit laatste engagement wil de campagne Gezonde Prijzen extra in de verf zetten want de producten van Carrefour dat zijn kleine prijzen met grootse principes.

Voorkeur geven aan producten van Belgische oorsprong

Bij Carrefour worden gezonde producten aangeboden aan een toegankelijke prijs. De voorkeur gaat naar producten van Belgische oorsprong. Carrefour heeft namelijk als beleid om zich geografisch zo dicht mogelijk te bevoorraden. Om een respectvolle relatie met producenten te garanderen, onderhoudt Carrefour duurzame partnerschappen.

Gezonde prijzen voor producten van het merk Carrefour uit alle categorieën

Aan de hand van de campagne Gezonde Prijzen, zet Carrefour zich in voor zowel de prijs als voor de kwaliteit en biedt ze betaalbare prijzen aan voor producten van het merk Carrefour uit alle categorieën.

  • Belgische tomaten van de KwaliteitsKeten Carrefour, ecologisch verantwoord aan €0,79/kg
  • Pizzadeeg Carrefour, zonder palmolie aan €0,95/250g
  • Gemalen koffie Dessert Carrefour, gebrand in België aan €1,99/250g
  • Afwasmiddel Carrefour Eco Planet, met actieve ingrediënten van plantaardige oorsprong aan €0,99/500 ml

De prijs is eenvormig in alle winkelformaten van Carrefour : Hypermarkten, Market, Express en op carrefour.be. 

Geplande uitzending voor de campagne Gezonde prijzen 

Voor deze campagne doet Carrefour beroep op het agentschap Publicis.

De campagne loopt van 31 mei tot 20 juni 2021 en zal onder andere bestaan uit TV-spots en spots van 15 seconden op social media.

In de eerste week van de campagne (van 1 juni t.e.m 7 juni 2021) zal in bushokjes een atribus van 2m² uithangen. Er zijn 3 verschillende versies (tomaten Kwaliteitsketen Carrefour,pizzadeeg Carrefour en afwasmiddel Carrefour Eco Planet) en een generieke versie (dat zijn kleine prijzen met grootse principes) via DOOH, een digitale atribus.

In de winkels zowel zijn zowel affiches voorzien voor de abricaddies als spotters in de winkel gedurende de hele campagne.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.