Shell, Carrefour en Redevco installeren tegen eind 2024 ongeveer 1.000 laadpunten op de parkings van de supermarktketen

Vandaag opent de honderdste laadpaal

Brussel, 14 december 2023 – Belgian Shell NV (Shell), Carrefour België en vastgoedbedrijf Redevco zijn in de zomer begonnen met het uitrollen van een netwerk van laadpalen voor hybride en elektrische auto’s. Vandaag, in het bijzijn van de drie partners, vindt de inhuldiging plaats van het honderdste laadstation op de parking van de Carrefour hypermarkt in Korbeek-Lo. In totaal zullen er tussen nu en 2025 bijna 500 laadpalen geïnstalleerd worden die meer dan 1.000 voertuigen tegelijkertijd kunnen opladen. De bedrijven zetten sterk in op het versnellen van de energietransitie en willen de laadinfrastructuur verbeteren en optimaliseren voor hun klanten.

Shell maakt opladen slim en eenvoudig voor bestuurders van elektrische wagens 

In juni vorig jaar kondigde Shell de uitbreiding van het laadpalennetwerk aan via een partnerschap met Carrefour en Redevco, één van de belangrijkste vastgoedpartners van de supermarktketen. Shell heeft de ambitie om bij te dragen aan een duurzame vorm van mobiliteit door slim en eenvoudig opladen voor iedereen mogelijk te maken, waar dan ook: thuis, op het werk, onderweg of op je bestemming zoals bij het winkelen. 

De uitrol van de nieuwe Shell Recharge laadpunten begon in juli 2023. Momenteel zijn er al 100 laadpalen ter beschikking op de Carrefour parkings in Borsbeek, Ninove, Grimbergen, Koksijde, Kuringen, Hasselt en Edegem Molenveld. Naast de installatie van deze laadpalen biedt Shell gebruikers van de Shell EV Card en/of Shell Recharge app ​ toegang tot meer dan 35 000 laadpunten in België en meer dan 500 000 laadpunten in Europa. Het grootste netwerk aan laadstations op de markt.

Strategisch geplaatst op locaties voor het dagelijks leven 

De laadpalen beschikken over een laadvermogen van 22 kW (reguliere) tot en met 150 kW (snelladers), waardoor een elektrisch voertuig in slechts enkele minuten kan worden opgeladen. Met een snellader laadt de accu gemiddeld 20 tot 80% op in 25 minuten. Dit stemt overeen met de tijd die wordt gespendeerd tijdens de boodschappen, wat het een ideale oplaadsessie maakt. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door het vastgoedbedrijf Redevco, die de retailparken beheert waar de laadpalen worden geplaatst. 

Tijdens de inhuldiging van de laadstations zei Christophe Vaessen, Voorzitter en algemeen directeur van Belgian Shell: “De operationalisering van de eerste laadstations van de samenwerking tussen Shell en Carrefour is een belangrijke mijlpaal voor ons doel om de lokale CO2-uitstoot te verminderen. Door de uitbreiding van ons netwerk met oplaadpunten kunnen wij elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Samenwerkingen met bedrijven zoals Carrefour zijn essentieel om de energietransitie in ons land te versnellen.”

Carrefour helpt haar klanten om duurzamere keuzes te maken

Samen met haar klanten, leveranciers en partners werkt Carrefour aan oplossingen om zich aan te passen aan de klimaatverandering en om de overgang naar een koolstofarme economie te bevorderen. Zo wil het haar energie-efficiëntie verbeteren en transportgerelateerde CO2-uitstoot verminderen. “We kijken hiervoor in de eerste plaats naar onze eigen werking en die van onze leveranciers. Waar mogelijk betrekken we ook onze klanten”, zegt Geoffroy Gersdorff, CEO van Carrefour België. “We willen hen de mogelijkheid bieden om duurzamere keuzes te maken, in de winkel en daarbuiten. Dankzij de laadpalen op onze parkings kunnen ze hun wagen opladen terwijl zij hun boodschappen doen.”

Filip de Bois, Portfolio Director bij Redevco Belgium: “Als vastgoedbedrijf willen we de locaties waar we actief zijn duurzamer en leefbaarder maken voor iedereen. Groene mobiliteit stimuleren is daar zeker onderdeel van. Dankzij de samenwerking met Shell komen er laadpunten op 55 retailparken die we in België beheren. Dit is een goede zaak voor al onze huurders want het maakt het winkelbezoek voor de klanten extra aantrekkelijk. Bovendien past het initiatief in onze ‘Mission 2040’ om tegen 2040 ons gehele portfolio CO2-neutraal te maken.”

Belgian Shell, Carrefour België en Redevco zijn van plan om het Shell Recharge-netwerk in België verder te ontwikkelen. Deze maand worden er nog acht oplaadpalen geïnstalleerd in Zemst. De partners zijn van plan om in het eerste kwartaal van 2024 het netwerk van laadpunten voor hybride en elektrische voertuigen uit te breiden in de regio Brussel en Wallonië. Marlies De Keukelaere

Redevco Belgium

Philémon Heutte - Edelman Global Advisory

Belgian Shell

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.