“Solidaire Afronding” bij Carrefour levert 447.025 € op voor Pink Ribbon

Supermarktketen Carrefour heeft gedurende de hele maand februari al haar klanten aangemoedigd om het totaalbedrag van hun aankopen naar boven af te ronden ten voordele van Pink Ribbon. Deze genereuze actie leverde maar liefst 447.025 € op voor het goede doel.

Carrefour,  al 6 jaar structurele partner van Pink Ribbon, steunt de organisatie geregeld met acties in haar winkels. In meer dan 700 verkooppunten stond de hele maand februari in het teken van de grote solidariteitscampagne “Reken af met borstkanker”. Voor de supermarktketen was dit de tweede “Solidaire Afronding”, maar de eerste keer ten voordele van Pink Ribbon. En dat was meteen een groot succes. Dankzij de kleine bijdragen van vele klanten kon Carrefour vandaag een indrukwekkende gift van 447.025,9 € overhandigen aan Pink Ribbon.

“Carrefour België is ontzettend trots dat het met deze actie Pink Ribbon kan steunen. Een klein gebaar van onze vele klanten, waarvoor we hen van harte willen bedanken, betekent heel veel voor de nationale borstkankerorganisatie! Carrefour is gevoelig voor de strijd tegen borstkanker, die in België helaas 1 vrouw op 9 treft, waaronder ook vele van onze medewerksters. Daarom zijn we zeer tevreden op deze manier ons steentje bij te dragen in de strijd tegen de ziekte.” benadrukt Pascal Léglise, CSR-Quality Director van Carrefour België.

“Het betekent veel voor Pink Ribbon dat Carrefour zich samen met ons blijft inzetten in de strijd tegen borstkanker. Carrefour is al jaren een zeer belangrijke partner van onze organisatie en we zijn hen enorm dankbaar voor hun steun. Het ingezamelde geld van “Reken af met borstkanker” zullen we voor diverse projecten gebruiken die aansluiten bij de doelstellingen van onze vzw. In het kader van psychosociale zorg voor borstkankerpatiënten willen we o.a. Belgische inloophuizen ondersteunen waar kankerpatiënten tijdens en na hun behandeling terecht kunnen voor professionele begeleiding. Dat kan gaan van infosessies over de terugkeer naar de werkvloer, psychologische begeleiding, administratieve ondersteuning maar ook massages, yogalessen of groepsgesprekken met lotgenoten. Daarvoor zijn middelen nodig. Nieuwe initiatieven zullen ook opgezet worden in het kader van Pink Monday waarbij zorgverleners de middelen zullen krijgen om de terugkeer naar het werk vanaf het begin in het behandelingstraject op te nemen en bespreekbaar te maken. In het kader van preventie willen we blijven inzetten op het sensibiliseren voor voldoende beweging, met De Roze Mars, en voor een gezonde levensstijl in het algemeen. Gezonde voeding, ook voor Carrefour een belangrijk thema, komt hierbij zeker aan bod.” Aldus een dankbare Brigitte Vanderveren, algemeen directeur bij Pink Ribbon.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.