Tex viert Wereldwaterdag met een collectie waterless jeans voor het hele gezin

Evere, 22 maart 2022 - Op 22 maart is het Wereldwaterdag. Een internationale dag die in het teken staat van water met als doel bewustzijn te creëren rond de kwetsbaarheid van de biodiversiteit en de noodzaak om water te beschermen. Bij deze gelegenheid nodigt Tex haar klanten uit om een ​​nieuwe blik op mode te werpen door een van de iconische producten van haar 40-jarig collectie uit te lichten: waterless jeans, ontworpen in een proces dat minder waterintensief is.

Tex zet zich actief in voor een steeds meer verantwoorde textielproductie. Daarom wil het merk de verschillende stappen die leiden tot de vervaardiging van een kledingstuk benadrukken en in het bijzonder de impact ervan op het milieu.

Het gebruik van een innovatief en verantwoord productieproces

Tex wil kleding ontwerpen in milieuvriendelijkere omstandigheden en stelt daarom de waterless jeans, een emblematisch product van het TEX Responsible-gamma, voor. Van het katoenveld tot het verven, het weven van de draden of de vervaardiging van dit kledingstuk, het productieproces van jeans vereist enkele duizenden liters water. Om de impact op het milieu te verminderen, experimenteert Tex sinds 2020 op haar jeansassortiment met een innovatieve en verantwoorde techniek die het waterverbruik tijdens het wassen optimaliseert. Dankzij dit nieuwe proces heeft Tex 11 miljoen liter water bespaard in 2021 en streeft het merk ernaar om 100% van haar jeans duurzaam te wassen tegen 2025.

Verantwoorde jeans tegen een betaalbare prijs

Met deze moderne collectie toont Tex nogmaals haar ambitie om verantwoorde mode voor iedereen toegankelijk te maken, door een essential in de garderobe tegen een lage prijs aan te bieden. De waterless jeans van Tex zijn beschikbaar in verschillende kleuren (blauw, marineblauw, zwart) en in verschillende modellen (skinny, straight leg of push-up). Op die manier wil het merk toegankelijk zijn voor alle soorten lichaamstypes, voor alle leeftijden en zo voldoen aan de behoeften van het hele gezin. De collectie waterless jeans van Tex is nu beschikbaar in alle Carrefour-Hypermarkten.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.