Tournée Locale: Carrefour nodigt u uit om haar lokale producenten te ontmoeten

Ook al mogen we opnieuw reizen naar bepaalde landen, toch wordt de zomer ongetwijfeld Belgisch voor een heel deel van de bevolking. Maar de wereldreizigers onder ons kunnen opgelucht zijn, ons kleine land zit vol verborgen charmes. Om diegenen met gebrek aan inspiratie te helpen, lanceert Carrefour ‘Tournée Locale’, een gids voor exclusieve wandelingen doorheen België. En om de honger of dorst van de wandelaars en fietsers te stillen, omvat elke reis minstens één proeverijstop: een leuke manier voor Carrefour om haar lokale producenten in de kijker te zetten. De gids is vanaf 12 juli verkrijgbaar in alle Carrefour-winkels.

Culinaire wandelingen door België

Hoe breng je samen een gezellige en lokale zomer door? Met de campagne 'Tournée Locale' wil Carrefour een antwoord bieden op deze vraag. In een originele gids van 96 pagina's stelt het enseigne 15 wandelideeën voor, te voet of met de fiets, die heel België doorkruisen. Wat deze 15 routes gemeen hebben: ze zijn allemaal gericht op het ontmoeten van lokale producenten.

30 lokale producenten in de kijker

Klanten die regelmatig hun boodschappen doen bij Carrefour hebben het ongetwijfeld al opgemerkt: de ruimte die de producten van lokale producenten innemen in de schappen van Carrefour-winkels blijft groeien. Dit constant groeiende assortiment is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen Carrefour en lokale producenten. Deze is gestart in 2012 en gebaseerd op een uniek concept: een vereenvoudiging van de marketing van producten door ambachtslieden en boeren door ze rechtstreeks toegang te geven tot de winkel, met respect voor het ritme van de productie en de seizoenen.

Met de ‘Tournée Locale’-gids ondersteunt de retailer opnieuw haar lokale producenten door hun bekendheid te boosten.

Voor elk van de 15 wandelingen volgt de gids dezelfde structuur:

  • Een kennismaking met de regio

  • De route (gebaseerd op het bestaande netwerk van Ravel in Wallonië en Fietsknooppunten in Vlaanderen)

  • Het portret van de tijdens de wandeling te ontdekken producent(en) en hun producten

  • Het adres en de openingstijden van de activiteit ter plaatse

  • Andere geweldige activiteiten of bezoeken in de regio

Voor de Provincie Limburg bijvoorbeeld worden dagtoeristen uitgenodigd om een ​​fietsroute te volgen langs de slingerende paden van Haspengouw. Langs deze 39 km landelijke paden kunnen zij de onnavolgbare smaak van artisanale Haspengouwse stroop van Stroopstokerij Loonse Stroop proeven of smullen van de lekkere confituren en koekjes met zelfgekweekte ingrediënten van Activiteitenboerderij De Wroeter. 

Uiteraard behoren alle producten die tijdens een van deze wandelingen geproefd kunnen worden tot de 10.000 producten die worden verkocht in de afdeling ‘Lokale producenten bij u in de buurt’. Klanten die verzot zijn op een van deze delicatessen, kunnen ze dus vinden in Carrefour-winkels in een straal van 40 km van de productieplaats.

Een papieren gids om thuis door te bladeren, maar ook online 

Houders van een Bonus Card krijgen in alle Carrefour-winkels de papieren gids van 96 pagina's gratis op vertoon van de voucher die ze vinden in de laatste Bonus Time. Alle andere klanten kunnen het boekje kopen voor € 5.

Naast het papierformaat zijn de 15 wandelingen - evenals 3 exclusieve wandelingen - online te bekijken op de website carrefour.eu. De gekozen route is daar te downloaden in .pdf- of .gpx-formaat (waarmee je hem kunt openen met Google Maps of andere sport-apps zoals Visorando, Cirkwi of Fietsknoop). Aangesloten wandelaars zullen ook alle "Tournée Locale"-routes direct op RouteYou kunnen vinden, een van de meest gebruikte apps voor fietsen en wandelen.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.