Update: Maatregelen van Carrefour in het kader van het coronavirus om eenieders veiligheid te garanderen

  • Versterking van de door Carrefour genomen maatregelen
  • Prioriteit nummer 1: de veiligheid van eenieder
  • Onder deze maatregelen: transparante schermen in plexiglas bij de kassa’s

17 maart 2020- Carrefour kondigt de aanscherping van haar regels in de winkels aan. Deze nieuwe maatregelen, waaronder de installatie van transparante schermen in plexiglas bij de kassa, komen bovenop de instructies die al in de winkels van toepassing zijn.

Vanaf morgen 18 maart wordt het aantal klanten in de winkels beperkt tot 1 klant voor maximaal 15m², een nog strengere maatregel dan de 10m² die Comeos aankondigde. In elke winkel is een bewaker aanwezig om de toestroom van klanten te kanaliseren. In de Hypermarkten wordt de toegang beperkt via één enkele ingang en één enkele uitgang om deze controle te vergemakkelijken.

Daarnaast is de uitvoering van de volgende maatregelen ook op korte termijn gepland:

  • Tussen elke kassa en klanten worden transparante schermen in plexiglas aangebracht.
  • Er zal markering op de grond worden aangebracht om de gewenste afstand van 1 meter tussen twee personen weer te geven, vooral bij de kassa’s, de receptie en bedieningsstanden (bijvoorbeeld traiteur).
  • Betaling per kaart wordt aangemoedigd om de afhandeling van contant geld te verminderen. Slechts één op de drie kassa’s zal contante betaling accepteren. De kassa’s die geen contant geld accepteren, worden duidelijk gemarkeerd en er wordt een rotatie tussen de kassahosts/-hostessen gepland, zodat ze regelmatig hun handen kunnen wassen.

Deze maatregelen komen bovenop een reeks instructies die al in de Carrefour-winkels aanwezig zijn:

  • Handschoenen en gel staan ter beschikking van de medewerkers. Ze kregen ook de instructie om regelmatig hun handen te wassen.
  • Reiniging en desinfectie in de winkel is geïntensiveerd.

Al deze maatregelen zullen zich in de loop van de tijd evolueren. Carrefour volgt daarom de evolutie van de federale overheid en bestudeert alle mogelijke opties.

Ten slotte wil Carrefour haar klanten geruststellen: het enseigne heeft voldoende voorraden en al haar winkels blijven open gedurende de normale uren. Daarom vraagt Carrefour uit solidariteit om geen voorraad in te slaan.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.