Veggie in de kijker bij Carrefour

Zaventem, 28 februari 2023 - In maart 2023 gaat de Veggie Challenge van start. Deze uitdaging, gelanceerd door de niet-gouvernementele organisatie ProVeg en ondersteund door Carrefour, moedigt een grotere consumptie van plantaardige producten aan.

Wat is de Veggie Challenge?

De ngo ProVeg, waarvan de Belgische tak vroeger Eva (Ethisch Vegetarisch Alternatief) heette, zit achter deze uitdaging die vergelijkbaar is met de ‘Tournée Minérale’. De Veggie Challenge wil consumenten aanmoedigen om gedurende 30 dagen meer plantaardige producten te eten, zonder de consumptie van niet-plantaardige producten volledig te verbieden. Deze actie heeft veel voordelen, vooral voor de gezondheid, de dieren en het milieu. Bovendien kan iedereen zo nieuwe smaken ontdekken en nieuwe consumptiegewoonten ontwikkelen. 

De acties van Carrefour

Carrefour sluit zich aan bij deze uitdaging om haar betrokkenheid op het gebied van de voedseltransitie te markeren en biedt haar klanten verschillende mogelijkheden om deze uitdaging aan te gaan: 

  • Het 100% vegetarische veggie-assortiment van Carrefour, Carrefour Végétal, is ontworpen voor flexitariërs en vegetariërs, en veel van de producten in het assortiment zijn ook geschikt voor een veganistisch dieet. Dit assortiment, dat alternatieven biedt voor vlees, vis, enz., bestaat uit tal van smakelijke producten (groenteburgers, falafels, vegetarische nuggets, enz. 

  • De hele maand maart zullen via de sociale netwerken van Carrefour vegetarische recepten aan de klanten worden aangeboden. 

  • Een volledige 100% veggie folder met sterke promo’s en aantrekkelijke aanbiedingen zal ook worden voorgesteld tijdens de maand maart. 

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.