Voor het zesde jaar op rij steunt Carrefour Pink Ribbon

Al vele jaren sluit Carrefour zich aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Carrefour zet deze mooie weg verder door de vzw voor het zesde jaar op rij te steunen. Het engagement van Carrefour vertaalt zich zowel op extern vlak, door middel van consumentenacties in de winkels, als op intern vlak, dankzij de deelname van haar medewerkers aan De Roze Mars.  

Maar liefst 100 000 Belgische vrouwen vechten op dit ogenblik tegen borstkanker. Nochtans bestaan er nog heel wat misvattingen bij wie nog nooit met deze ziekte geconfronteerd werd. De vzw Pink Ribbon werd opgericht om hierop een antwoord te bieden: het grote publiek beter informeren en onwaarheden die nog leven rond borstkanker de wereld uit helpen.

Voor Carrefour valt het belang van een organisatie die zich inzet voor de preventie, screening en steun van patiënten en hun omgeving niet te ontkennen. Daarom besliste de keten om ook deze keer opnieuw de krachten te bundelen met Pink Ribbon, om haar klanten en medewerkers aan te moedigen de vzw te steunen.

We hebben steeds met veel plezier Pink Ribbon gesteund. Het is een uiterst professionele organisatie die beschikt over een grote welwillendheid en een waardige aanpak van de ziekte. We hebben dus geen seconde getwijfeld om ons engagement voor het zesde jaar op rij te vernieuwen, en we hopen ook deze keer opnieuw een stevige bijdrage te leveren, zegt Pascal Léglise, Directeur CSR-Kwaliteit.

Brigitte Vanderveren, executive director Pink Ribbon: “Carrefour steunt ons al meer dan vijf jaar. Onze samenwerking begon op kleine schaal, met de verkoop van de Pink Ribbon-lintjes. Maar intussen is Carrefour een bevoorrechte partner in gezonde voeding geworden. We willen Carrefour bedanken voor de enorme steun.

Hoe als consument een steentje bijdragen?

Carrefour biedt haar klanten talrijke mogelijkheden om deel te nemen en Pink Ribbon te steunen:

  • Dit jaar werden de traditionele roze lintjes ontworpen door Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée. Deze worden exclusief verkocht in de Carrefour-winkels. Pink Ribbon speelt bovendien in op de huidige situatie dankzij 12.000 maskers in de Pink Ribbon kleuren, beschikbaar aan de kassa van de Carrefour-winkels.
  • Voor elke schijf van €10 aan lingerie-aankopen gaat €1 naar Pink Ribbon.
  • Per verkochte doos van Papillon bananen, ontzettend lekkere bananen van een uitstekende kwaliteit, schenkt Carrefour €1 aan Pink Ribbon.

Ook andere merken in de Carrefour-winkels nemen deel aan deze actie, waaronder : Zespri kiwi’s, de tandpasta’s van Sensodyne en Sensodyne Proglasur en de Contrex waterflessen.  

Maar ook de medewerkers van Carrefour zitten niet stil

Aangezien het belangrijk is dat iedereen zich inzet, steunt Carrefour Pink Ribbon ook intern. Alle medewerkers, zowel van de hoofdzetel als van de winkels, werden uitgenodigd om deel te nemen aan de uitdaging van De Roze Mars (10.000 stappen per dag), die volgende maand plaatsvindt. Op dit ogenblik hebben zo’n 800 Carrefour-medewerkers zich hiervoor al opgegeven.   

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.