Voor het zesde jaar op rij steunt Carrefour Pink Ribbon

Al vele jaren sluit Carrefour zich aan bij de acties van Pink Ribbon, een organisatie die zich richt op het vergroten van het bewustzijn rond borstkanker. Carrefour zet deze mooie weg verder door de vzw voor het zesde jaar op rij te steunen. Het engagement van Carrefour vertaalt zich zowel op extern vlak, door middel van consumentenacties in de winkels, als op intern vlak, dankzij de deelname van haar medewerkers aan De Roze Mars.  

Maar liefst 100 000 Belgische vrouwen vechten op dit ogenblik tegen borstkanker. Nochtans bestaan er nog heel wat misvattingen bij wie nog nooit met deze ziekte geconfronteerd werd. De vzw Pink Ribbon werd opgericht om hierop een antwoord te bieden: het grote publiek beter informeren en onwaarheden die nog leven rond borstkanker de wereld uit helpen.

Voor Carrefour valt het belang van een organisatie die zich inzet voor de preventie, screening en steun van patiënten en hun omgeving niet te ontkennen. Daarom besliste de keten om ook deze keer opnieuw de krachten te bundelen met Pink Ribbon, om haar klanten en medewerkers aan te moedigen de vzw te steunen.

We hebben steeds met veel plezier Pink Ribbon gesteund. Het is een uiterst professionele organisatie die beschikt over een grote welwillendheid en een waardige aanpak van de ziekte. We hebben dus geen seconde getwijfeld om ons engagement voor het zesde jaar op rij te vernieuwen, en we hopen ook deze keer opnieuw een stevige bijdrage te leveren, zegt Pascal Léglise, Directeur CSR-Kwaliteit.

Brigitte Vanderveren, executive director Pink Ribbon: “Carrefour steunt ons al meer dan vijf jaar. Onze samenwerking begon op kleine schaal, met de verkoop van de Pink Ribbon-lintjes. Maar intussen is Carrefour een bevoorrechte partner in gezonde voeding geworden. We willen Carrefour bedanken voor de enorme steun.

Hoe als consument een steentje bijdragen?

Carrefour biedt haar klanten talrijke mogelijkheden om deel te nemen en Pink Ribbon te steunen:

  • Dit jaar werden de traditionele roze lintjes ontworpen door Elodie Ouédraogo en Olivia Borlée. Deze worden exclusief verkocht in de Carrefour-winkels. Pink Ribbon speelt bovendien in op de huidige situatie dankzij 12.000 maskers in de Pink Ribbon kleuren, beschikbaar aan de kassa van de Carrefour-winkels.
  • Voor elke schijf van €10 aan lingerie-aankopen gaat €1 naar Pink Ribbon.
  • Per verkochte doos van Papillon bananen, ontzettend lekkere bananen van een uitstekende kwaliteit, schenkt Carrefour €1 aan Pink Ribbon.

Ook andere merken in de Carrefour-winkels nemen deel aan deze actie, waaronder : Zespri kiwi’s, de tandpasta’s van Sensodyne en Sensodyne Proglasur en de Contrex waterflessen.  

Maar ook de medewerkers van Carrefour zitten niet stil

Aangezien het belangrijk is dat iedereen zich inzet, steunt Carrefour Pink Ribbon ook intern. Alle medewerkers, zowel van de hoofdzetel als van de winkels, werden uitgenodigd om deel te nemen aan de uitdaging van De Roze Mars (10.000 stappen per dag), die volgende maand plaatsvindt. Op dit ogenblik hebben zo’n 800 Carrefour-medewerkers zich hiervoor al opgegeven.   

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.