Skip to Content

Week van de mobiliteit: 80% van de bedrijfswagens besteld door Carrefour-werknemers zijn hybride of elektrisch

Evere, 21 september 2021 - Carrefour lanceert de tweede editie van de week van de mobiliteit om haar werknemers aan te moedigen optimaal gebruik te maken van het "mobiliteitspakket" dat een jaar geleden werd gelanceerd. Dit initiatief werpt reeds vruchten af: de resultaten na één jaar zijn zeer positief. 80% van de door Carrefour-werknemers bestelde bedrijfswagens zijn immers hybride of elektrisch en 20% van de nieuwe werknemers neemt geen bedrijfswagen en gebruikt uitsluitend duurzame vervoermiddelen.

Van 20 tot 22 september 2021 organiseert Carrefour demonstraties op de parking van haar hoofdkantoor in Evere om informatie te verstrekken en alternatieve mobiliteitsoplossingen aan te bieden voor de traditionele bedrijfswagen: deelfietsen en deelscooters, elektrische steppen, bakfietsen, elektrische en hybride auto’s.

Hoewel de wet op het mobiliteitsbudget niet nieuw is, is Carrefour het eerste bedrijf dat al haar medewerkers aanmoedigt ten volle te genieten van dit “Mobiliteitsbudget”. 

Duurzaamheid staat centraal in de strategische beslissingen van Carrefour België. Haar beslissingen als retailer hebben logischerwijze vooral betrekking op voeding (gebruik van plastic verminderen, samenwerken met lokale producenten, etc.), maar de retailer wil zijn inspanningen ook uitbreiden naar andere gebieden. Het Mobiliteitsbudget werd door Carrefour ingevoerd op 1 oktober 2020 en is gericht op ontwikkeling op lange termijn - Mobiliteit is een onmisbaar aspect in termen van duurzaamheid. 

"We zijn blij met het succes van het Mobility Budget, dat aantoont dat werknemers zich bewust zijn van de duurzaamheidskwesties die verband houden met de dagelijkse mobiliteit", verklaart Damien Van der Stichele, Directeur Total Rewards Carrefour België. "Om ervoor te zorgen dat onze werknemers de voordelen en mogelijkheden van het Mobility Budget ten volle begrijpen, hebben wij besloten een informatie- en demonstratie week te organiseren. Wij zijn ervan overtuigd dat veel werknemers bereid zullen zijn afstand te doen van hun bedrijfsauto, net als degenen die het afgelopen jaar de stap al hebben gezet.

Medewerkers kunnen de hele week onder andere:

·   Meer te weten komen over het mobiliteitsplatform Skipr dat de mogelijkheid geeft om eenvoudig verschillende vervoersmiddelen te combineren.

·   Verschillende alternatieven testen zoals de Poppy deelauto’s en scooters en de Billy Bike elektrische fietsen.

·   Swapfietsen, elektrische steppen en bakfietsen uittesten

·   Hun eigen fiets meebrengen naar het werk en laten nakijken door een vakman

·   Een proefrit maken met de nieuwste elektrische en hybride auto’s.

Uiteraard zullen tijdens dit evenement de nodige hygiëne maatregelen genomen worden, met  name het verplicht dragen van een mondmasker en handschoenen, registratie van de deelnemers en het systematisch desinfecteren van geteste voertuigen.

Als u voor een verslag over bedrijfsinitiatieven in het kader van het “Mobiliteitsbudget”, graag een van deze demonstraties wil bijwonen of foto’s wil maken, vragen wij u om veiligheidsredenen om contact op te nemen via mail press_be@carrefour.com of telefonisch op het nummer 0479/37 42 15.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.