Skip to Content

Week van de Mobiliteit– Carrefour moedigt haar medewerkers aan de stap te zetten naar multimodale mobiliteit

Evere, 14 september 2020 – Een mobiliteitsplatform, deelfietsen en deelscooters, elektrische steppen, bakfietsen, elektrische en hybride auto’s; Hoewel er geen gebrek is aan alternatieve vervoersmiddelen, is het niet altijd gemakkelijk er wegwijs in te vinden … en dus de stap te zetten. Om haar werknemers aan te moedigen ten volle te genieten van het “Mobiliteitsbudget” dat gelanceerd wordt op 1 oktober, organiseert Carrefour in de week van 14 september demonstraties op de parking van haar hoofdzetel in Evere. Een initiatief dat past in het kader van de Week van de Mobiliteit, maar waarvan het bedrijf ook hoopt dat het vruchten zal afwerpen op lange termijn.

Duurzaamheid staat centraal in de strategische beslissingen van Carrefour België. Haar beslissingen als retailer hebben logischerwijze vooral betrekking op voeding (gebruik van plastic verminderen, samenwerken met lokale producenten, etc.), maar de retailer wil zijn inspanningen ook uitbreiden naar andere gebieden. Op 1 oktober lanceert Carrefour bijgevolg het Mobiliteitsbudget – Mobiliteit is een onmisbaar aspect in termen van duurzaamheid.

Hoewel de wet op het mobiliteitsbudget niet nieuw is, is Carrefour het eerste bedrijf dat al haar medewerkers aanmoedigt ten volle te genieten van dit “Mobiliteitsbudget”. Van 14 tot 17 september organiseert Carrefour infosessies en demonstraties op de parking van haar hoofdzetel in Evere.

“Het aanbod van alternatieve vervoersmiddelen is gevarieerd, modulair en multimodaal: een troef die soms de stap om actie te ondernemen bemoeilijkt” legt Damien Van Der Stichele, directeur van Total Rewards Carrefour Belgium uit. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers de voordelen en mogelijkheden van het Mobiliteitsbudget goed begrijpen, hebben we besloten om een ​infoweek met demonstraties te organiseren.

We zijn ervan overtuigd dat veel medewerkers bereid zijn hun bedrijfswagen in te ruilen, maar dat ze nog niet alle sleutels in handen hebben om de stap te zetten.

Medewerkers kunnen de hele week onder andere:

·   Meer te weten komen over het mobiliteitsplatform Skipr dat de mogelijkheid geeft om eenvoudig verschillende vervoersmiddelen te combineren.

·   Verschillende alternatieven testen zoals de Poppy deelauto’s en scooters en de Billy Bike elektrische fietsen.

·   Swapfietsen, elektrische steppen en bakfietsen uittesten

·   Hun eigen fiets meebrengen naar het werk en laten nakijken door een vakman

·   Een proefrit maken met de nieuwste elektrische en hybride auto’s.

Uiteraard zullen tijdens dit evenement de nodige hygiëne maatregelen genomen worden, met  name het verplicht dragen van een mondmasker en handschoenen, registratie van de deelnemers en het systematisch desinfecteren van geteste voertuigen.

Als u voor een verslag over bedrijfsinitiatieven in het kader van het “Mobiliteitsbudget”, graag een van deze demonstraties wil bijwonen of foto’s wil maken, vragen wij u om veiligheidsredenen om contact op te nemen via mail press_be@carrefour.com of telefonisch op het nummer 0479/37 42 15.

Contacteer ons
Siryn Stambouli Porte-parole - Woordvoerster, Carrefour
Siryn Stambouli Porte-parole - Woordvoerster, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.