Week van de Mobiliteit– Carrefour moedigt haar medewerkers aan de stap te zetten naar multimodale mobiliteit

Evere, 14 september 2020 – Een mobiliteitsplatform, deelfietsen en deelscooters, elektrische steppen, bakfietsen, elektrische en hybride auto’s; Hoewel er geen gebrek is aan alternatieve vervoersmiddelen, is het niet altijd gemakkelijk er wegwijs in te vinden … en dus de stap te zetten. Om haar werknemers aan te moedigen ten volle te genieten van het “Mobiliteitsbudget” dat gelanceerd wordt op 1 oktober, organiseert Carrefour in de week van 14 september demonstraties op de parking van haar hoofdzetel in Evere. Een initiatief dat past in het kader van de Week van de Mobiliteit, maar waarvan het bedrijf ook hoopt dat het vruchten zal afwerpen op lange termijn.

Duurzaamheid staat centraal in de strategische beslissingen van Carrefour België. Haar beslissingen als retailer hebben logischerwijze vooral betrekking op voeding (gebruik van plastic verminderen, samenwerken met lokale producenten, etc.), maar de retailer wil zijn inspanningen ook uitbreiden naar andere gebieden. Op 1 oktober lanceert Carrefour bijgevolg het Mobiliteitsbudget – Mobiliteit is een onmisbaar aspect in termen van duurzaamheid.

Hoewel de wet op het mobiliteitsbudget niet nieuw is, is Carrefour het eerste bedrijf dat al haar medewerkers aanmoedigt ten volle te genieten van dit “Mobiliteitsbudget”. Van 14 tot 17 september organiseert Carrefour infosessies en demonstraties op de parking van haar hoofdzetel in Evere.

“Het aanbod van alternatieve vervoersmiddelen is gevarieerd, modulair en multimodaal: een troef die soms de stap om actie te ondernemen bemoeilijkt” legt Damien Van Der Stichele, directeur van Total Rewards Carrefour Belgium uit. Om ervoor te zorgen dat onze medewerkers de voordelen en mogelijkheden van het Mobiliteitsbudget goed begrijpen, hebben we besloten om een ​infoweek met demonstraties te organiseren.

We zijn ervan overtuigd dat veel medewerkers bereid zijn hun bedrijfswagen in te ruilen, maar dat ze nog niet alle sleutels in handen hebben om de stap te zetten.

Medewerkers kunnen de hele week onder andere:

·   Meer te weten komen over het mobiliteitsplatform Skipr dat de mogelijkheid geeft om eenvoudig verschillende vervoersmiddelen te combineren.

·   Verschillende alternatieven testen zoals de Poppy deelauto’s en scooters en de Billy Bike elektrische fietsen.

·   Swapfietsen, elektrische steppen en bakfietsen uittesten

·   Hun eigen fiets meebrengen naar het werk en laten nakijken door een vakman

·   Een proefrit maken met de nieuwste elektrische en hybride auto’s.

Uiteraard zullen tijdens dit evenement de nodige hygiëne maatregelen genomen worden, met  name het verplicht dragen van een mondmasker en handschoenen, registratie van de deelnemers en het systematisch desinfecteren van geteste voertuigen.

Als u voor een verslag over bedrijfsinitiatieven in het kader van het “Mobiliteitsbudget”, graag een van deze demonstraties wil bijwonen of foto’s wil maken, vragen wij u om veiligheidsredenen om contact op te nemen via mail press_be@carrefour.com of telefonisch op het nummer 0479/37 42 15.

Siryn Stambouli

Porte-parole - Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.