Wijnbeurs 2022: Carrefour stelt wijnen voor alle smaken en alle gelegenheden voor tegen de beste prijzen

Evere, 29 augustus 2022 - Carrefour organiseert opnieuw haar traditionele wijnbeurs van 14 september tot 3 oktober in alle Carrefour Hypermarkten en Carrefour Market. De wijnbeurs richt zich zowel op wijnliefhebbers als wijnkenners aangezien er voor ieder wat wils is en dat altijd tegen de beste prijs. Consumenten kunnen profiteren van een toenemende promotionele actie, want hoe meer flessen er worden gekocht, hoe hoger het kortingspercentage (tot 35% voor 24 flessen stille wijnen, met uitzondering van Grands Crus). 

Wijnexperts steeds op zoek naar kwaliteit flessen 

De twee wijnexperts van Carrefour, Olivier Goyvaerts en Maxime Lebrun, stellen consumenten een zorgvuldig gekozen selectie kwaliteitswijnen voor. Olivier Goyvaerts is een koper van Franse wijnen en bezoekt meerdere keren per jaar Franse wijnhuizen op zoek naar nieuwe wijnen. Maxime Lebrun bezoekt wereldwijd regio’s waar wijn geproduceerd worden en legt zich toe op Europese wijnen, wijnen uit de Nieuwe Wereld en schuimwijnen. 

Een selectie wijn voor ieder wat wils

In totaal worden 150 wijnen aangeboden in alle Carrefour Hypermarkten en Carrefour Market, evenals 30 mousserende wijnen. Naast deze selectie zijn er 200 specifieke wijnen in Carrefour Hypermarkten, waaronder 100 wijnen uit Bordeaux, Bourgondië, Wereldwijnen en 15 specifieke mousserende wijnen.

We vinden in deze selectie 15% biologische wijnen, d.w.z. 5% meer dan in 2021, waarvan sommige "Demeter"-gecertificeerd zijn, evenals 10% van het aanbod gewijd aan mousserende wijnen. Bovendien versterkt opnieuw Carrefour haar samenwerking met de Brussels World Wine Competition door dit jaar 35 medaille winnende wijnen aan te bieden, dat is 10% meer dan in 2021.

Markttendensen van 2021-2022*

De jaren 2020 en 2021 waren jaren van sterke groei voor massadistributie, gekenmerkt door de covid-crisis. De heropening van de horeca en de inflatiecrisis laten  dan ook een daling zien in de Nielsen-cijfers voor 2021 en 2022.

Over het algemeen daalde rood wijn 12%, witte wijn 10% en rosé 9%. Deze vertegenwoordigen respectievelijk in België 48%, 34% en 18% van de omzet

Tot groot genoegen van alle wijnliefhebbers zal Carrefour ook nog een tweede Wijnbeurs organiseren. Deze zal plaatsvinden van 2 tot 14 november en zal 140 andere wijnen in de kijker zetten. Waaronder 100 wijnen inclusief 20 mousserende wijnen die verkrijgbaar zijn in de Carrefour Hypermarkten en Carrefour Market, en 40 ontdekkingswijnen die alleen verkrijgbaar zijn in Carrefour Hypermarkten

* Bron: Nielsen - van toepassing van 01/07/2021 t.e.m 31/07/2021

Folder_2236BIS_HYPER_nl.pdf

PDF - 26 Mb

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.