Zonnepanelen op het dak van de Carrefour Hypermarkt in Koksijde

Op het dak van de Carrefour-winkel in Koksijde werden zonnepanelen geplaatst. In totaal gaat het om 1.284 zonnepanelen met een capaciteit van 440 kWp. Deze zonnepanelen hebben een jaarlijkse productie van 420,000 kWh en kunnen 27% van het verbruik produceren dat nodig is voor de exploitatie van de winkel.

Dankzij de zonnepanelen wordt 30 ton CO2-uitstoot per jaar bespaard. De installatie van de zonnepanelen ligt dus in lijn met de milieuverbintenissen van Carrefour die als doel hebben de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen: een emissiereductie van 30% tegen 2030 ten opzichte van 2019. Om dit resultaat te bereiken, werkt Carrefour op drie punten: energie, koelmiddelen en transport. 

De Carrefour Hypermarkt van Koksijde wordt uitgerust met zonnepanelen in samenwerking met vastgoedbedrijf Redevco dat in de toekomst dit project ook voor andere winkels wil ontwikkelen.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van meer dan 13.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 81,2 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 320.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.