Zonnepanelen op het dak van de Carrefour Hypermarkt in Koksijde

Op het dak van de Carrefour-winkel in Koksijde werden zonnepanelen geplaatst. In totaal gaat het om 1.284 zonnepanelen met een capaciteit van 440 kWp. Deze zonnepanelen hebben een jaarlijkse productie van 420,000 kWh en kunnen 27% van het verbruik produceren dat nodig is voor de exploitatie van de winkel.

Dankzij de zonnepanelen wordt 30 ton CO2-uitstoot per jaar bespaard. De installatie van de zonnepanelen ligt dus in lijn met de milieuverbintenissen van Carrefour die als doel hebben de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen: een emissiereductie van 30% tegen 2030 ten opzichte van 2019. Om dit resultaat te bereiken, werkt Carrefour op drie punten: energie, koelmiddelen en transport. 

De Carrefour Hypermarkt van Koksijde wordt uitgerust met zonnepanelen in samenwerking met vastgoedbedrijf Redevco dat in de toekomst dit project ook voor andere winkels wil ontwikkelen.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.