Skip to Content

Zonnepanelen op het dak van de Carrefour Hypermarkt in Koksijde

Op het dak van de Carrefour-winkel in Koksijde werden zonnepanelen geplaatst. In totaal gaat het om 1.284 zonnepanelen met een capaciteit van 440 kWp. Deze zonnepanelen hebben een jaarlijkse productie van 420,000 kWh en kunnen 27% van het verbruik produceren dat nodig is voor de exploitatie van de winkel.

Dankzij de zonnepanelen wordt 30 ton CO2-uitstoot per jaar bespaard. De installatie van de zonnepanelen ligt dus in lijn met de milieuverbintenissen van Carrefour die als doel hebben de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen: een emissiereductie van 30% tegen 2030 ten opzichte van 2019. Om dit resultaat te bereiken, werkt Carrefour op drie punten: energie, koelmiddelen en transport. 

De Carrefour Hypermarkt van Koksijde wordt uitgerust met zonnepanelen in samenwerking met vastgoedbedrijf Redevco dat in de toekomst dit project ook voor andere winkels wil ontwikkelen.

Contacteer ons
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Aurélie Gerth Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.