Carrefour en haar klanten verzamelen € 270 440 in dankzij de Solidaire Afronding ten gunste van Oekraïense vluchtelingen

  • Van 4 tot 20 maart 2022 organiseerde Carrefour een Solidaire Afronding om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

  • Klanten hadden de mogelijkheid om het totaalbedrag van hun aankopen geheel vrijblijvend af te ronden naar de volgende euro. 

  • Dit initiatief heeft €270 440 opgebracht.

  • Alle ingezamelde fondsen worden gedoneerd aan het Rode Kruis, die de middelen aanwendt om voedselpakketten, drinkbaar water, medicijnen en medisch materiaal te kopen voor de slachtoffers in het conflictgebied.

  • Deze actie komt bovenop andere initiatieven. Zo schonk Carrefour 2 ton goederen aan Oekraïense families.

Sinds een paar weken volgen we allen met droefheid het drama dat zich in Oost-Europa afspeelt. Daarom nodigde Carrefour haar klanten uit om van 4 tot en met 20 maart 2022 hun rekening af te ronden om Oekraïense vluchtelingen te helpen die alles moesten achterlaten en hun land moesten ontvluchten. Zowel bij de klassieke kassa als bij Self Check Out konden klanten vrijblijvend hun rekening af ronden naar de volgende euro. Dankzij dit initiatief werd € 270 440 opgebracht. Het volledige geïnde bedrag wordt overgemaakt aan het Belgische Rode Kruis. Vorige zomer zamelde Carrefour al 471.345,40 euro in voor slachtoffers van overstromingen in Wallonië.

Bert Van Driessche, manager Fondsenwerving Rode Kruis-Vlaanderen : "Het Belgische Rode Kruis dankt de klanten van Carrefour en het bedrijf Carrefour voor deze grote blijk van solidariteit. De behoeften zijn enorm, zowel in Oekraïne als in de buurlanden. Ook in België, waar het Belgische Rode Kruis vanaf de eerste dag in actie is gekomen om alle mensen die het conflict ontvluchten, ongeacht hun herkomst, in de grootst mogelijke waardigheid op te vangen. We staan voor een grote crisis die onze teams op lange termijn zal mobiliseren".

Daarnaast wou Carrefour ook zelf haar steentje bijdragen om de Oekraïense vluchtelingen te helpen. Daarom werden volgende acties ondernomen:  

  • De Carrefour Foundation verleende financiële steun verleend aan NGO's die actief zijn in Polen en Roemenië zodat zij voedingsmiddelen en basisbehoeften kunnen aankopen voor vluchtelingen die de grens met deze landen oversteken.

  • Klanten die bedragen van grotere waarde wensten te doneren (€5,€10,€15 of €20 euro) konden aan de kassa vragen een rechtstreekse overschrijving te maken naar de rekening van het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525 die donaties zal blijven ontvangen. 

  • Carrefour België heeft 2 ton goederen geleverd aan Oekraïense gezinnen. Het gaat om nieuwe humanitaire goederen zoals hygiëneproducten (huidverzorging, shampoo, douchegel), babyartikelen (flessen, spenen, potjes, aankleedkussens, babybadjes, wiegmatjes, autostoeltjes), voedingsmiddelen, dranken, speelgoed, maar ook nieuw ondergoed en kleding voor mannen, vrouwen, kinderen en baby's.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.