Carrefour en haar klanten verzamelen € 270 440 in dankzij de Solidaire Afronding ten gunste van Oekraïense vluchtelingen

  • Van 4 tot 20 maart 2022 organiseerde Carrefour een Solidaire Afronding om Oekraïense vluchtelingen te helpen.

  • Klanten hadden de mogelijkheid om het totaalbedrag van hun aankopen geheel vrijblijvend af te ronden naar de volgende euro. 

  • Dit initiatief heeft €270 440 opgebracht.

  • Alle ingezamelde fondsen worden gedoneerd aan het Rode Kruis, die de middelen aanwendt om voedselpakketten, drinkbaar water, medicijnen en medisch materiaal te kopen voor de slachtoffers in het conflictgebied.

  • Deze actie komt bovenop andere initiatieven. Zo schonk Carrefour 2 ton goederen aan Oekraïense families.

Sinds een paar weken volgen we allen met droefheid het drama dat zich in Oost-Europa afspeelt. Daarom nodigde Carrefour haar klanten uit om van 4 tot en met 20 maart 2022 hun rekening af te ronden om Oekraïense vluchtelingen te helpen die alles moesten achterlaten en hun land moesten ontvluchten. Zowel bij de klassieke kassa als bij Self Check Out konden klanten vrijblijvend hun rekening af ronden naar de volgende euro. Dankzij dit initiatief werd € 270 440 opgebracht. Het volledige geïnde bedrag wordt overgemaakt aan het Belgische Rode Kruis. Vorige zomer zamelde Carrefour al 471.345,40 euro in voor slachtoffers van overstromingen in Wallonië.

Bert Van Driessche, manager Fondsenwerving Rode Kruis-Vlaanderen : "Het Belgische Rode Kruis dankt de klanten van Carrefour en het bedrijf Carrefour voor deze grote blijk van solidariteit. De behoeften zijn enorm, zowel in Oekraïne als in de buurlanden. Ook in België, waar het Belgische Rode Kruis vanaf de eerste dag in actie is gekomen om alle mensen die het conflict ontvluchten, ongeacht hun herkomst, in de grootst mogelijke waardigheid op te vangen. We staan voor een grote crisis die onze teams op lange termijn zal mobiliseren".

Daarnaast wou Carrefour ook zelf haar steentje bijdragen om de Oekraïense vluchtelingen te helpen. Daarom werden volgende acties ondernomen:  

  • De Carrefour Foundation verleende financiële steun verleend aan NGO's die actief zijn in Polen en Roemenië zodat zij voedingsmiddelen en basisbehoeften kunnen aankopen voor vluchtelingen die de grens met deze landen oversteken.

  • Klanten die bedragen van grotere waarde wensten te doneren (€5,€10,€15 of €20 euro) konden aan de kassa vragen een rechtstreekse overschrijving te maken naar de rekening van het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525 die donaties zal blijven ontvangen. 

  • Carrefour België heeft 2 ton goederen geleverd aan Oekraïense gezinnen. Het gaat om nieuwe humanitaire goederen zoals hygiëneproducten (huidverzorging, shampoo, douchegel), babyartikelen (flessen, spenen, potjes, aankleedkussens, babybadjes, wiegmatjes, autostoeltjes), voedingsmiddelen, dranken, speelgoed, maar ook nieuw ondergoed en kleding voor mannen, vrouwen, kinderen en baby's.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.