Carrefour organiseert “Solidaire Afronding” om Oekraïense vluchtelingen te steunen

  • Vanaf vrijdag 04 maart 2022 organiseert Carrefour een “Solidaire Afronding”: klanten kunnen het totaalbedrag van hun aankopen vrijblijvend afronden naar de volgende euro.

  • Het volledige ingezamelde bedrag wordt gedoneerd aan het Rode Kruis. Zij centraliseren de hulp aan Oekraïense vluchtelingen.

  • Klanten kunnen ook grote bedragen van €5, €10, €15 of €20 doneren. 

  • Donaties kunnen ook rechtstreeks op de bankrekening van het Rode Kruis worden gestort: ​​BE70 0000 0000 2525

Evere, vrijdag 04 maart - Al een week lang volgen we allen met droefheid het drama dat zich in Oost-Europa afspeelt.

Meer dan 1 miljoen burgers hebben besloten alles achter zich te laten en het land te ontvluchten. Daarom nodigt Carrefour haar klanten uit om vanaf vrijdag 4 maart 2022 hun rekening af te ronden om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Zowel bij de klassieke kassa als bij Self Check Out kunnen klanten vrij kiezen om de prijs van hun rekening al dan niet af te ronden ten gunste van Oekraïense vluchtelingen. Het volledige ingezamelde bedrag wordt gedoneerd aan het Belgische Rode Kruis.

De actie vindt plaats van 4 tot en met 20 maart. De Carrefour Foundation heeft recent al financiële steun verleend aan NGO's die actief zijn in Polen en Roemenië zodat zij voedingsmiddelen en basisbehoeften kunnen aankopen voor de eerste vluchtelingen die de grens met deze landen oversteken.

Dankzij de Solidaire Afronding kan via kleinere bedragen die samen een groot verschil maken een significante bijdrage geleverd worden aan mensen in nood in deze zeer moeilijke periode. Zo bracht de Solidaire Afronding die in juli 2021 in Carrefour-winkels georganiseerd werd, 471.345,4 euro op voor de slachtoffers van de overstromingen. Maar daar stopt de actie niet, klanten die bedragen van grotere waarde willen doneren (€5,€10,€15 of €20 euro) kunnen aan de kassa vragen een rechtstreekse overschrijving te maken naar de rekening van het Rode Kruis: BE70 0000 0000 2525. 

Carrefour helpt in verschillende landen

Als teken van solidariteit coördineren Carrefour Roemenië en de Carrefour Foundation hun ondersteunende acties zowel met lokale partners uit de niet-gouvernementele sector als met collega's van Carrefour Polen, om een ​​grotere impact te hebben op de twee belangrijkste grenzen van Oekraïne.

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.