Carrefour vernieuwt haar eigen merk voor dierenvoeding Companino

  • Carrefour lanceert met Companino haar eigen huismerk voor honden-en kattenvoeding met 4 specifieke gamma’s: Vitalive, Naturally, Expert en Suprem.

  • De biologische snacks van het gamma Companino Naturally zijn erkend door consumenten. Het gamma werd verkozen tot Huismerk van het Jaar 2022.

  • De lancering maakt deel uit van de Act For Food-strategie van Carrefour die kwaliteitsproducten toegankelijk wil maken voor iedereen.

Evere, Maandag 28 februari 2022 - De voorbije twee jaar werden gekenmerkt door Covid-19 en door sanitaire maatregelen die een grote impact hadden op onze sociale interacties. Vele Belgen zochten troost bij een trouwe viervoeter waardoor de adoptie van huisdieren toenam. Volgens DogID, het officiële platform voor de registratie van honden in België is het percentage geregistreerde honden in 2020 met 7,5% gestegen ten opzichte van 2019. Fabrice Renard, inspecteur van de SRPA (Société Royale Protectrice des Animaux) van Luik verklaart:  « wij zien een toename van adopties van honden, katten, voornamelijk (…). ». 

Om het beste beschikbaar te maken voor iedereen, heeft Carrefour besloten om haar huismerk uit te breiden met een gamma voor dierenvoeding zodat honden-en kattenbaasjes die bezorgd zijn om het welzijn en de goede voeding van hun huisdier hun gading kunnen vinden.

Met Companino speelt Carrefour in op de groeiende vraag naar kwaliteitsvolle dierenvoeding  tegen concurrerende prijzen, ver onder de prijzen van haar concurrenten. Carrefour is van mening dat honden- of kattenbaasjes niet hoeven te kiezen tussen kwaliteit of budget. Het merk Companino is dan ook een goede weerspiegeling van de Act For Food-strategie van Carrefour die het beste toegankelijk maken voor iedereen door kwaliteitsvolle producten aan te bieden tegen lage prijzen. 

Companino: vier gamma’s dierenvoeding voor honden en katten.

Of je huisdier nu jong of oud is, zeer specifieke gezondheidsbehoeften heeft of net zoals zijn baasje milieubewust is en de voorkeur geeft aan BIO, Carrefour houdt rekening met haar consumenten door 4 zeer specifieke gamma’s aan te bieden die beantwoorden aan ieders voorkeur:

  • Vitalive: Gezonde, volwaardige en evenwichtige voeding die je geliefde viervoeter vitaal en in goede gezondheid houdt. 

  • Naturally: Biologisch gecertificeerde producten voor dieren die net zoals hun baasjes  houden van natuurlijke voeding 

  • Suprem: Verfijnde smaken van superieure kwaliteit voor dieren met gevoelige smaakpapillen 

  • Expert: Een gamma speciaal ontwikkeld voor oudere viervoeters met specifieke gezondheidsbehoeften. Goedgekeurd door dierenartsen.

Door consumenten verkozen tot Huismerk van het jaar 2022

Begin dit jaar won Carrefour het label "Verkozen Huismerk van het Jaar 2022" voor 6 Carrefour-merken. De biologische snacks van het merk Companino Naturally zijn erkend door consumenten en werden verkozen tot product van het jaar 2022. Ze zijn gegarandeerd 100% biologisch en bestemd voor honden en katten.

Het beste toegankelijk maken voor iedereen 

Carrefour zet zich in voor de voedseltransitie zodat iedereen recht heeft op het beste. Niet alleen voor consumenten, maar vanaf nu ook voor hun geliefde viervoeters. 

Companino biedt een brede selectie voedingsproducten aan voor honden en katten met 4 specifieke gamma’s om aan de behoeften van elk huisdier te voldoen tegen concurrerende prijzen. 

Aurélie Gerth

Woordvoerster - Porte-parole, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.