Eindejaar 2021: trends en nieuwigheden - Feest op jouw manier met aanbiedingen voor iedereen

  • Truffels en feestelijke vormen in de kijker

  • Gourmetschotels voor iedereen: zeevruchten, sushi, kaas en veggie voor de steengrill, raclette of fondue

  • Champagne, bubbels en alcoholvrije dranken 

  • Nieuw dit jaar: geschenkdozen met Carrefour-merken 

  • Carrefour raadt haar klanten aan te anticiperen op hun feestaankopen door drank, zoete en zoute kruidenierswaren op voorhand te kopen

  • Hypermarkten zijn open op zondag 19 december

Evere, 16 december 2021 - De eindejaarsfeesten naderen en de feestelijkheden worden in een bijzondere sfeer voorbereid. Het kleinschalige eindejaarsfeest van vorig jaar doet des te meer verlangen om in deze periode speciale momenten samen door te brengen. Kerstmis en Oudejaar vallen dit jaar op een vrijdag. Carrefour heeft alles gepland van het aperitief tot het dessert zodat haar klanten fijne feesten kunnen doorbrengen met hun geliefden. Aperitiefhapjes, zeevruchtenschotels, vleesgerechten, kaas of veggiegerechten, traditionele of exotische gerechten, voor één persoon of om te delen en met respect voor elk budget: er is voor elk wat wils. Zoals de Carrefour-campagne voor eind 2021 aankondigt: "Feesten voor elk, prijzen voor iedereen" om het beste voor iedereen toegankelijk te maken.

Aperitief

Om jezelf te verwennen en tijd door te brengen met familie en vrienden rond een aperitiefhapje, biedt Carrefour dit jaar een feestelijk assortiment hapjes en veel nieuwe producten aan. Klanten hebben een ruime keuze uit het feestelijk assortiment van Carrefour Extra zoals zakouskis met zeevruchten of hapjes van bladerdeeg met bolognaise en kaas of het Carrefour Apérotime assortiment zoals de schotelmix van bruschetta’s met gerookte zalm tzatziki, truffelhummus, asperges en rauwe ham involtini en vegetarische bruschetta. Carrefour Extra innoveert met scampi soesjes, minischelpjes met mosselen-saffraansaus en mantelschelpen met truffelsaus, vegetarische miniquiches en hartige miniwafels. 

Champagne, bubbels, wijn en alcoholvrije dranken 

De topaankoop van het eindejaar: Champagne Charles Lafitte Belle Cuvée aan €35 voor 2 flessen, de aanbieding geldt de hele maand december.

Voor champagne vindt de piek van de verkoop elk jaar in december plaats: 25% van het jaarlijkse volume aan champagne wordt in de laatste maand van het jaar verkocht. Verwacht wordt dat de verkoop van champagne in 2021 met 30% zal stijgen, en deze tendens zal zich in december voortzetten.

Voor bubbels: de verdeling van de verkoop is 35% voor champagne, 30% voor cava en 15% voor prosecco, deze verdeling is gedurende de maand december hetzelfde als tijdens het jaar.

Voor wijn is het aanbod in de winkels als volgt verdeeld: 55% rode wijn, 35% witte wijn en 10% rosé.

Niet-alcoholische dranken blijven populair en zullen ook dit jaar aan bod komen: van mocktails tot alcoholvrije wijnen.

Gourmetschotels: vlees, vis of vegetarisch

Gourmetschotels voor iedereen: zeevruchten, sushi, kaas en veggie voor op de steengrill, raclette of fondue. Er is voor ieder wat wils.

De bestellingen van de schotels worden klaargemaakt aan de verstoog en klanten worden verzocht 72 uur op voorhand te bestellen. Vis, schaal- en schelpdieren staan dit eindejaar in de schijnwerpers bij Carrefour. Met haar 40 hypermarkten is de keten de grootste aanbieder van vis in België. Carrefour innoveert dit jaar door voor het eerst voorgeopende oesters aan te bieden die vanzelf opengaan.

Traditie: kalkoen en kapoen

Carrefour vereenvoudigt de voorbereidingen door verschillende wildgerechten aan te bieden, vergezeld van hun traditionele saus, zoals hertenstoofpot met cranberrysaus of fazantenfilet met een fijne champagnesaus. Deze feestelijke gerechten zijn zeer populair omdat ze het mogelijk maken op eenvoudige wijze een traditionele feestmaaltijd te bereiden. Daarnaast kunnen klanten in de winkel gebraden gevulde kapoen of konijnenroulades vinden.

In de winkel is ook wild verkrijgbaar: filets van reekalf, hinde, everzwijn en wild dat ook geschikt is voor bereide gerechten zoals stoofschotels van hert en everzwijn en waarvan de prijs lager ligt. Op die manier wil Carrefour het beste voor iedereen toegankelijk maken. 

Verfijnde desserts

Dit jaar zullen feestelijke vormen deel uitmaken van het assortiment gebakje: aan de traditionele ijsstronk worden tal van nieuwigheden toegevoegd zoals een bavarois in de vorm van een kerstboom met speculaas of rode vruchten, gezouten karamel of een kerstman fraisia.

Carrefour heeft haar eigen banketbakkerij: in Mollem heeft het atelier "Patisserie Eclair" meer dan 35 jaar ervaring in de banketbakkerij. Het assortiment omvat ongeveer 300 referenties die Carrefour exclusief in haar winkels verdeelt. Alles wordt op traditionele wijze gemaakt, grotendeels met de hand, door een team van 130 gepassioneerde bakkers. Bovendien worden in het atelier Belgische recepten gebruikt met kwaliteitsingrediënten uit de buurt. Zo is bijvoorbeeld de boter afkomstig van de Belgische landbouw en de suiker van Tienen. De verse room wordt geleverd door een plaatselijk bedrijf. De R&D-afdeling is altijd op zoek naar nieuwe delicatessen, om recepten verder te verbeteren en om te innoveren. Het vakmanschap, de geselecteerde kwaliteitsingrediënten en het team zijn de absolute troeven van het Carrefour-atelier.

Geschenken voor jong en oud

Carrefour biedt dit jaar een nieuwigheid aan: geschenkdozen van eigen merk. Dit is het geval voor kruidenierswaren en parfumerie.

Wat de kruidenierswaren betreft, zijn de mandjes (€ 9,99) met de merken Carrefour Selection, Carrefour BIO, De Belgen en Reflets de France een uitstekend cadeau-idee. De mand van De Belgen bevat bijvoorbeeld fijne boterkoekjes, amandelkoekjes, speculaasgebak en chocoladetruffels.

De Nectar of BIO gezichtsverzorgingsset (€12,99) bestaat uit vier producten: detox gel masker, detox scrub, anti-rimpel dagcrème en micellair water.

Parfumpakketten zijn ook een uitstekend idee om uw dierbaren een plezier te doen. Er zijn er voor elk budget en voor elke gelegenheid.

Met meer dan 400 referenties biedt Carrefour een compleet assortiment spelletjes en speelgoed voor kinderen en volwassenen aan.

Er worden duizenden boeken aangeboden, met een enorme keuze in de hypermarkten: van mooie eindejaarsboeken, kookboeken en wellnessboeken tot romans, stripverhalen en kinderboeken. De klanten hebben een uitgelezen kans  om voor iedereen het juiste geschenk te vinden. 

Er is een breed assortiment kerstbomen, feestversieringen, tafelversiering en feeërieke lichtjes verkrijgbaar, van traditioneel tot eigentijds. Nieuw dit jaar: de lichtslinger verbonden met een smartphone-applicatie, waarmee u kunt spelen met de verschillende kleuren, hun intensiteit en ze zelfs kunt afstemmen op het ritme van muziek.

Aurélie Gerth

Woordvoerster, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.