Succesvolle samenwerking tussen Deliveroo en Carrefour België bevestigt groei van boodschappenlevering aan huis

100 % dekking in Brussel, Antwerpen en Gent – aanwezig in meer dan 10 Belgische steden

Brussel, 1 augustus 2023 – Omdat de Belg steeds vaker kiest voor gemakkelijke en efficiënte winkeloplossingen, bundelden Deliveroo en Carrefour België de krachten om daarop in te spelen. Vandaag zijn consumenten namelijk meer dan ooit op zoek naar snelle en betrouwbare manieren om hun dagelijkse boodschappen te doen.  Sinds de start van de samenwerking tussen beide partners in 2021 blijft de service voor boodschappen aan huis groeien: het platform telt nu zo’n 50 Carrefour-winkels in meer dan 10 steden. Deliveroo maakt van deze gelegenheid gebruik om enkele feiten en cijfers bekend te maken over de favoriete bestellingen via de app.

Food- en non-foodproducten binnen 30 minuten geleverd

Via Deliveroo zijn duizenden producten beschikbaar, van dagelijkse benodigdheden zoals melk en brood, over ingrediënten om zelf te koken tot heerlijke tussendoortjes. Hiermee is Deliveroo uitgegroeid tot het platform bij uitstek voor klanten die hun boodschappen vlot thuis geleverd willen krijgen in slechts 30 minuten. Dankzij de samenwerking tussen Carrefour en Deliveroo kunnen klanten food- en non-foodproducten eenvoudig combineren in één bestelling, waardoor boodschappen thuis laten leveren nog gemakkelijker wordt.

Groeiende dekking

Met hun service bereiken Carrefour en Deliveroo vandaag 30 % van de Belgische bevolking en zelfs 100 % van de inwoners van Brussel, Antwerpen en Gent. In deze vijf steden worden het vaakst boodschappen besteld via die weg: Brussel, Antwerpen, Luik, Gent en Mechelen.

"Waar de vraag groot is, merken we dat het aanbod overeenkomstig groeit", zegt Quirin Dalemans, algemeen directeur van Deliveroo België. “Door de krachten te bundelen met Carrefour België zorgen we ervoor dat onze klanten hun boodschappen snel en efficiënt in huis hebben. Ze kunnen bovendien kiezen uit een gevarieerd assortiment producten voor elk budget en voor elke gelegenheid. We willen nog nauwer gaan samenwerken met Carrefour, zodat we deze service aan steeds meer mensen kunnen aanbieden.”

Voor Carrefour is de samenwerking met Deliveroo zinvol omdat het haar e-commerceaanbod verder wil uitbreiden. De retailer biedt een breed assortiment food- en non-foodproducten aan via haar meer dan 700 winkels met drie formules: Hypermarkt, Market en Express. Er zijn ook 180 Carrefour Drive-afhaalpunten waar klanten hun onlinebestellingen kunnen oppikken.

“Onze samenwerking met Deliveroo is een geslaagde aanvulling op ons eigen e-commercekanaal carrefour.be en op de Carrefour app. Via die wegen bieden we al click & collect en een thuisleveringsdienst aan", bevestigt Jan Pollier, directeur e-commerce bij Carrefour België.

Voorkeuren

In Brussel, Antwerpen en Luik bestellen klanten het vaakst ‘s ochtends, ‘s middags en in het weekend. Ook in Gent zijn de weekenden populair. Daar is er bovendien extra activiteit tijdens de lunch en het avondeten op maandag. In de top tien van bestelde levensmiddelen in deze steden zien we uiteenlopende producten, waaruit blijkt dat klanten voor elke behoefte een bestelling plaatsen.

Top 10 van bestelde artikelen bij Carrefour-winkels via Deliveroo:

1. Carrefour bronwater 1,5 l

2. Coca-Cola Zero Coke softdrink sleek can 330 ml

3. Carrefour stokbrood 250 g

4. Clementines – 5 stuks

5. Nalu Fruity Energizer 250 ml

6. Carrefour Classic halfvolle melk 1 l

7. Avocado ‘ready to eat’

8. Spa Reine niet-bruisend natuurlijk mineraalwater 1,5 l

9. Carrefour mozzarella 125 g

10. Jupiler Belgische pils blik 50 cl

Enkele van de meest bestelde non-foodproducten:

●  Carrefour Maxi zakdoeken zacht 2-laags 180 stuks

●  Carrefour Essential keukenpapier ultra 3-laags 2 rollen XXL

●  Carrefour javel natuur 2 l

●  Carrefour Eco Planet afwasmiddel mint & rosemary 500 ml

●  Carrefour Expert Optimal Clean wasmiddel 18 x 24,5 ml

***

Over Carrefour

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Group, een van de grootste voedingsdistributeurs ter wereld die actief is in meer dan 40 landen. In België heeft Carrefour meer dan 700 winkels met verschillende formules: de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de buurtwinkels Carrefour Express. De retailer heeft ook 180 Carrefour Drive-afhaalpunten. Door haar klanten centraal te stellen, wil Carrefour een partner zijn in hun dagelijkse leven. Daarom biedt het hun een ruime keuze van producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Bezoek voor meer informatie de mediaroom https://newsroom.carrefour.be/, de website https://www.carrefour.be/nl.html of LinkedIn: @CarrefourBelgium.

Over Deliveroo

Deliveroo is een bekroonde bezorgservice die in 2013 is opgericht door William Shu en Greg Orlowski. Deliveroo werkt samen met ongeveer 179.000 geliefde restaurants en kruidenierspartners en ongeveer 150.000 rijders om de beste voedselbezorgervaring ter wereld te bieden. Het hoofdkantoor van Deliveroo is gevestigd in Londen, met kantoren over de hele wereld. Deliveroo is actief in 10 markten, waaronder België, Frankrijk, Hongkong, Italië, Ierland, Qatar, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over Deliveroo is beschikbaar op de website van het bedrijf op https://corporate.deliveroo.co.uk/.

Contact : Fabrizio Francioni, Senior Communications Manager Italy & Belgium
fabrizio.francioni@deliveroo.itpress@deliveroo.co.uk

Siryn Stambouli

Siryn Stambouli

Spokesperson, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.