Beurs van Libramont : Carrefour lanceert oproep aan Belgische producenten om toe te treden tot het korte circuit en de Kwaliteitsketen

Zaventem, 28 juli 2023 - Carrefour lanceert dit jaar een oproep aan Belgische producenten om zich aan te sluiten bij de Kwaliteitsketen Carrefour, die al 23 jaar actief is, en bij het korte circuit dat in 2012 van start ging.

Na 20 jaar ononderbroken deelname zal Carrefour België dit jaar voor de 21ste keer aanwezig zijn op de Beurs van Libramont, die plaatsvindt van 28 tot 31 juli. Voor Carrefour is deze landbouwbeurs een gelegenheid om haar engagementen voor een verantwoorde en duurzame landbouw te (her)ontdekken en om producenten te ontmoeten met het oog op toekomstige samenwerking. 

Geoffroy Gersdorff, CEO van Carrefour België, zal aanwezig zijn op vrijdag 28 juli.

Een stand gericht op Kwaliteitsketen Carrefour en lokale producenten in korte keten om nieuwe partners te werven

De Kwaliteitsketen Carrefour biedt producten aan van 637 producenten en is gebaseerd op 3 essentiële principes: respect voor de klant (kwaliteitsaanbod tegen een betaalbare prijs), voor de producent (duurzaam partnerschap en eerlijke vergoeding) en voor de dieren en het milieu (zeer strenge normen). Op deze manier creëert Carrefour waarde voor de hele keten. 

In samenwerking met lokale producenten verkoopt Carrefour momenteel bijna 12.000 lokale producten van 700 partners. Ze zijn afkomstig van kleine boerderijen (maximaal 10 personen) binnen een straal van 40 km rond een Carrefour-winkel.

De samenwerking tussen Carrefour en deze producenten is gebaseerd op de naleving door Carrefour van een charter, gebaseerd op 7 engagementen: 

  1. Een directe relatie tussen het winkelteam en de producenten

  2. Een eerlijke prijs voor de klant en de producent

  3. Een speciale welkom voor deze lokale producenten in de winkel

  4. Transparantie en authenticiteit over de herkomst van het product

  5. Geen volume-eisen en respect voor seizoensritmes

  6. Geen exclusiviteitsclausules

  7. Eenvoudige administratieve procedures

Carrefour neemt deel aan de Beurs van Libramont in een geest van luisterbereidheid en innovatie, waardoor het elk jaar nieuwe lokale producenten kan ontmoeten die zich aansluiten bij de Carrefour-korte keten, overtuigd door de engagementen van het bedrijf. Dankzij deze samenwerking winnen de producenten aan zichtbaarheid en nemen de consumenten deel aan de gemeenschappelijke doelstelling "beter eten" door kwaliteitsproducten uit de korte keten te steunen.

De Carrefour Foundation steunt agro-ecologie, essentieel voor de ontwikkeling van een duurzame en verantwoorde landbouw

De Carrefour Foundation geeft financiële steun aan regeneratieve landbouw en agro-ecologie. De retailer stimuleert zo nieuwe initiatieven in de landbouwwereld, zoals de omschakeling naar biologische en regeneratieve landbouw. De afgelopen drie jaar heeft de Carrefour Foundation Regenacterre (donatie van 123.000 euro in 2022), Farming for climate (donatie van 100.000 euro in 2021), Farm for good (donatie van 30.000 euro in 2022) en het House of Agroecology gefinancierd.

Carrefour gekozen tot huismerk van het jaar 2023

Op basis van een consumentenonderzoek van Nielsen, internationaal leider op dat gebied, ontving Carrefour het label "Gekozen merk van het Jaar 2023". De Carrefour-stand zal deze onderscheiding in de verf zetten door enkele producten te tonen, waarvan 45% verse producten afkomstig zijn uit België.

 

Siryn Stambouli

Siryn Stambouli

Spokesperson, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

Carrefour België is een toonaangevende supermarktketen met meer dan 700 winkels - de Carrefour Hypermarkten, de supermarkten Carrefour Market en de Carrefour Express buurtwinkels - en 180 Carrefour Drive afhaalpunten. Carrefour biedt haar klanten in de fysieke winkels en online een ruime keuze aan producten en diensten tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inzet van meer dan 11.000 gemotiveerde medewerkers. Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, een van 's werelds grootste food retailers, met 14.000 winkels in meer dan 40 landen. Bezoek voor meer informatie onze mediaroom https://newsroom.carrefour.eu, onze website https://www.carrefour.be/nl.html, of LinkedIn @CarrefourBelgium.