Carrefour blijft de slachtoffers van de overstromingen verder steunen door 50.000 euro te schenken aan scholen in de regio Luik

Evere, 29 december 2021 - Dit jaar zet Carrefour België zich via de Carrefour Foundation in voor de slachtoffers van de overstromingen in juli en in deze maand december in het bijzonder voor de kinderen. Na de Solidaire Afronding in augustus die 471.345,4 euro opbracht en Christmas on Tour waarbij 15.000 euro aan geschenken werd verzameld, biedt Carrefour België opnieuw haar hulp aan aan de slachtoffers van de overstroming. De retailer verwent in het bijzonder leerlingen van vijf scholen in de regio Luik met 50.000 euro aan school- en recreatiemateriaal.

Vijf bijzonder getroffen instellingen in de regio Luik ontvangen schoolmateriaal ter waarde van 50.000 euro: het kindertehuis Edelweiss, de school École du Val in Vaux-sous-Chèvremont, de middelbare school Institut St-Michel  in Verviers en de scholen van Rochefort en Jemelle. Deze solidariteitsactie sluit aan bij de steun die Carrefour in de maand juli verleend heeft: de retailer organiseerde een solidariteitsactie en zamelde 471.345 euro in. Meer recentelijk schonk de retailer via Christmas on Tour 15.000 euro aan geschenken aan partnerverenigingen die deze tijdens de eindejaarsperiode uitdelen aan gezinnen in nood.

De overstromingen van deze zomer in de regio Luik, treffen nog steeds vele inwoners en leerlingen. Carrefour heeft de directeurs van 5 scholen voorgesteld een lijst op te maken van al het schoolmateriaal dat aan vervanging toe is, zij konden rekenen op de organisatie van de Carrefour-hypermarkten in Marche, Boncelles en Fléron. De meeste schenkingen werden gedaan in de maand december, terwijl in het eerste kwartaal van volgend jaar nog enkele schenkingen worden gedaan. De Fondation Carrefour zal computers, televisies, schriften, pingpongtafels, speelgoed en boeken schenken om ervoor te zorgen dat de leerlingen al het nodige materiaal hebben om nieuwe dingen te leren op school en om de scholen goed te laten functioneren.

Al meer dan 20 jaar komt de Fondation Carrefour in actie bij humanitaire noodsituaties in de landen waar de groep actief is. “Geconfronteerd met deze plotse ramp, wilden wij onze solidariteit betuigen aan alle getroffenen. Ik hoop dat dit schoolmateriaal de leerlingen in staat stellen terug te keren naar een aangename schoolomgeving.” Marie-Astrid Raoult, directeur van de Foundation Carrefour 

Contacteer ons
Over Carrefour België

In België telt Carrefour 786 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 230 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van meer dan 11.300 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 230 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep, één van de belangrijkste food retailers ter wereld met meer dan 321.000 medewerkers. Met een omzet van bijna 80,7 miljard euro in 2019, telt Carrefour nu 12 200 winkels in meer dan 30 landen. 

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.eu/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.