Voor de derde keer organiseert Carrefour een solidaire afronding om SOS Kinderdorpen te steunen tijdens de laatste twee weken van mei

  • Vanaf maandag 15 mei 2023 organiseert Carrefour een "Solidaire Afronding": klanten kunnen het totaalbedrag van hun aankopen zonder enige verplichting naar boven afronden op een euro.  

  • Het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar SOS Kinderdorpen, en zal worden geïnvesteerd in de 3 projecten die in België zijn opgezet.

Evere, 15 mei 2022 - Carrefour start de solidaire afronding ten gunste van SOS Kinderdorpen, waarvan het bedrijf sinds 2013 partner is. De campagne heeft een sterke boodschap: "In België groeit 1 kind op 25 alleen op. Daarom organiseert Carrefour de solidaire afronding ten voordele van SOS Kinderdorpen. Rond straks aan de kassa je totaal naar boven af en help kinderen sterk opgroeien. Want groot worden kan je niet alleen.” Inderdaad, door bij het afrekenen hun kassabon af te ronden op de volgende euro, kunnen klanten kinderen helpen om sterk op te groeien. Deze actie vindt plaats in alle Carrefour-winkels van 15 tot 31 mei 2023.

Concreet zijn er 3 zorgprojecten die een directe impact hebben op 89 kinderen

  1. Het "VILLAGE SOS CHANTEVENT" gelegen in Marche en Famennes ontvangt kinderen in een familiale en aangepaste omgeving om hun fysieke en emotionele veiligheid te verzekeren.

  2. De "SIMBA HUIZEN" in Vlaanderen bieden een snel en adequaat tehuis voor peuters die niet meer veilig zijn in hun biologisch gezin.

  3. Het "OPVANGHUIS HEJMO" in Leuven is een gezinsopvangcentrum voor niet-begeleide minderjarige vluchtelingen.

Klanten kunnen van 15 tot 31 mei 2023 aan deze Afrondingsactie deelnemen in alle Carrefour-winkels

Carrefour nodigt zijn klanten uit om vanaf maandag 15 mei 2023 de prijs van hun kassabon naar boven af te ronden ten gunste van SOS Kinderdorpen. Aan de traditionele kassa of aan de Self Check Out kunnen de klanten vrij kiezen of zij de prijs van hun kassabon al dan niet naar boven willen afronden ten gunste van de kinderen. Deze grootschalige actie maakt het mogelijk een belangrijke bijdrage te leveren aan kinderen in nood door middel van kleine bedragen die, opgeteld, een verschil zullen maken. Een solidaire afronding die in mei 2022 in Carrefour-winkels werd georganiseerd, bracht 109.800 euro op voor SOS Kinderdorpen.


Carrefour zet een solidaire afronding op maar activeert die slechts enkele keren per jaar: voor noodgevallen, zoals de aardbevingen in Turkije en Syrië, of om strategische en lange termijn partnerschappen zoals Pink Ribbon en SOS Kinderdorpen te ondersteunen.  Carrefour is namelijk al vele jaren partner van SOS Kinderdorpen en steunt de vereniging sinds 2013, die al meer dan 400.000 euro heeft opgehaald.

Aurélie Gerth

Aurélie Gerth

PR & Corporate Communications Director, Carrefour

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Carrefour België

In België telt Carrefour 705 winkels, die in verschillende formaten bestaan : de Hypermarkten Carrefour, de Carrefour Market supermarkten, de Carrefour Express buurtwinkels en 180 afhaalpunten Carrefour Drive. 

Door de klanten haar topprioriteit te maken, wil Carrefour partner zijn van hun dagelijkse leven. Daarom biedt Carrefour hen een ruime keuze van producten en diensten aan, tegen de beste prijzen, dankzij de dagelijkse inbreng van 11.244 gemotiveerde medewerkers. 

Carrefour heeft nieuwe oplossingen via verschillende kanalen ontwikkeld om aan de nieuwe consumptiepatronen te voldoen en om de boodschappen van haar klanten te vergemakkelijken. De klanten kunnen nu hun boodschappen online doen op de website en de Carrefour Belgium App, op ShipTo, Deliveroo of via Uber Eats. Ze kunnen hun boodschappen thuis ontvangen of in één van de 180 Drive afhaalpunten.

Door het programma Act For Food, is de ambitie van Carrefour de leider te worden op het vlak van de voedseltransitie voor iedereen. De groep neemt concrete acties om het milieu te beschermen en om voedingsmiddelen van hoge kwaliteit toegankelijk te maken voor iedereen. 

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Groep. Met een multi-format netwerk van bijna 14.000 winkels in meer dan 40 landen is de Carrefour Groep een van 's werelds grootste food retailers. Carrefour behaalde in 2021 een omzet van 90,8 miljard euro. Zijn netwerk van geïntegreerde winkels biedt werk aan meer dan 335.000 mensen die ertoe bijdragen dat Carrefour wereldleider wordt in de overgang naar voeding voor iedereen, door elke dag kwaliteitsvoeding aan te bieden, overal toegankelijk en tegen een redelijke prijs. In totaal werken er wereldwijd meer dan 500.000 mensen onder de vlag van Carrefour.

Voor meer informatie : https://newsroom.carrefour.eu (newsroom), https://www.carrefour.be/nl.html, of om ons op LinkedIn te volgen : @CarrefourBelgium.